1.034.886

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bakányi Gyula festőművész

Kossuth Múzeum, Cegléd/Kiállítási katalógus

Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 14 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-01-7009-4
Megjegyzés: Bakányi Gyula festőművész, a katalógus szerkesztője által dedikált példány. Fekete-fehér illusztrációkkal. Kiállítási katalógus.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Változatok? Idézetek? Emlékezések? - Ilyesfajta cím illenék legjobban ennek a kiállításnak a bejárata fölé. Művészek között - legyenek akár muzsikusok, akár írók, akár szobrászok, akár festők -... Tovább

Előszó

Változatok? Idézetek? Emlékezések? - Ilyesfajta cím illenék legjobban ennek a kiállításnak a bejárata fölé. Művészek között - legyenek akár muzsikusok, akár írók, akár szobrászok, akár festők - régi és tisztes szokás, hogy fölidézik egy-egy hajdanvolt mester jellegzetes modorát, kedvenc témáját, ismert fogását, és azt játékoskomolyán saját személyiségüknek megfelelően átdolgozzák, egyszerre titkolva és egyszerre sejtetve saját műveikbe beépítik. Csak halvány egyéniségek félnek attól, hogy ezzel az utánzás vádját vonják magukra. Az erősek bíznak magukban és tudják: az idézettel fűszerezett mű végül is kétségbevonhatatlanul és félreismerhetetlenül az övéké lesz. Tisztelgés ez az eljárás a művészet hagyományainak szilárdsága, ugyanakkor örökös megújulásra való képessége előtt, vallomás arról, hogy a művészet útja úgy halad az évszázadokon keresztül, ahogy a nagy folyók hömpölyögnek a kilométerek százain át: mindig ugyanazokat a kavicsokat görgetik magukkal, de mindig új és új alakzatokat építenek belőlük.
Bakányi Gyula meglepetéseket és örömöket kínáló fölfedezőútra invitálja e kiállítás látogatóit. Nem Szőnyi színvilága sejlik itt? Hohó! ott mintha Derkovits képkivágó módszerét látnám! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv