819.755

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Három történet

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 522 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-15-0706-8

Fülszöveg

A három történet című kötet a népszerű írónő három korai kisregényét tartalmazza. Az élet perifériáján tengődő kisemberek élete elevenedik meg a regények lapjain - a kitaszítottságtól az öntudatra ébredésig.
Döbbenetes erővel tárult fel előttünk a Maris című kisregény tragikus sorsú, erejét, szeretetét hiábavalóan pazarló kis cselédje, aki öregkorára mégis tetves tömegszállásra, kegyelemkenyérre szorul.
A Homályban című mű ötgyerekes proletárcsaládja emberfeletti küzdelmet vív a mindennapi kenyérért, miközben emlékezetes történeteket elevenítik fel az első világháborút követő évek egyre fokozódó nyomorát s az úri világ megalázó "jótékonysági akcióit". A regény középpontjában Irénke, az ábrázolt család legkisebb, legkedvesebb gyermeke áll, aki elpusztíthatatlan akaraterővel aprózza fel tehetségét, erejét a családért, s áldozatos élete végül áldozattá teszi.
A Májusi lakodalom színhelye a harmincas évek egyik kezdetlegesen felszerelt kisüzeme, amelyben főleg gyermeklányok dolgoznak... Tovább

Tartalom

Maris5
Homályban149
Májusi lakodalom349

Balázs Anna

Balázs Anna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balázs Anna könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Három történet Három történet Három történet Három történet

A védőborítón címkenyom látható, a védőborító enyhén szakadozott. A lapélek foltosak. A címlapon tulajdonosi pecsét található.

Állapot:
680 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba