A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az ártatlan (dedikált példány)

Szerző

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-15-0915-X
Megjegyzés: Balázs József szerző által dedikált példány.

Fülszöveg

A második világháború utolsó szakaszán zajló, magyar és lengyel vonatkozású események fontos dokumentumokra épülnek. Elsősorban a nyiregyházi huszárezred tragikomikus sorsát elevenítik meg. Valójában keserves pusztulás volt ez, a különböző indulatok, szándékok zavaraival, ha szenvedő vagy bűnös részesei más és más módon értelmezték is szerepüket, s ha - katonai szemmel nézve - csupán szélmalomharcnak tűnt is mindez, a korszerű haditechnika árnyékában.
A mindvégig egységes, nyugodt hangvételű, mégis drámai feszültségű epizódsorozat nemzeti önismeretünk ébresztéséhez nyújt súlyos adalékokat, ugyanakkor tágabb összefüggéseket sejtet. Az egyetemes erkölcsiség, emberség, közös felelősség kérdését nem elvont elmélkedésekben, hanem a közvetlen-nyers élet szorongató helyzeteiben tárja fel az író.

Balázs József

Balázs József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balázs József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az ártatlan (dedikált példány) Az ártatlan (dedikált példány) Az ártatlan (dedikált példány) Az ártatlan (dedikált példány) Az ártatlan (dedikált példány) Az ártatlan (dedikált példány)

A védőborító és a lapélek kissé foltosak. A védőborító széle kissé szakadozott.

A címlapon a szerző, Balázs József névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.650 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba