1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hadtörténelmi közlemények 1959/1-2.

A Hadtörténelmi Intézet folyóirata - VI. évfolyam 1-2. szám

Szerkesztő

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 614 oldal
Sorozatcím: Hadtörténelmi Közlemények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Orosz és német nyelvű tartalomjegyzékkel. Fekete-fehér fotókkal. További kapcsolódó személyek a kötetekben. Megjelenik félévenként.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az októberi forradalom és a magyar vörös hadsereg
Dr. Münnich Ferenc

Előszó

Részlet:
Az októberi forradalom és a magyar vörös hadsereg
Dr. Münnich Ferenc
A magyar vöröshadsereg keletkezésének és harcainak ez a változatos története 1955-ben jelent meg, amikor a belső és a külső ellenség felhasználva a régi párt- és kormányvezetés vakságát, opportunizmusát, Nagy Imre és áruló csoportja támogatásával tervszerű és egyre leplezetlenebb támadást indított a népköztársaság megdöntésére.
A vezetés opportunizmusa illúziókat táplált, mert lebecsülte az ellenség aknamunkáját, helytelenül értékelte a saját helyzetét, nem akarta beismerni az elkövetett hibákat, amikor pedig beismerte, nem idejében, amellett tétovázva, határozatlanul tett kísérletet azok kijavítására. Szektás módon elzárkózott a párttagságtól és a dolgozó tömegektől, liberális, opportunista módon szemlélte a revizionizmus térhódítását a párton belül és a párton kívül.
Ennek a következménye volt, hogy a reakció, az ellenforradalom számára kedvező helyzet alakult az 1956. október 23-i fasiszta restaurációba tokolló fegyveres felkelés kirobbantására. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hadtörténelmi közlemények 1959/1-2. Hadtörténelmi közlemények 1959/1-2. Hadtörténelmi közlemények 1959/1-2. Hadtörténelmi közlemények 1959/1-2.

A borítók enyhén foltosak.

Állapot:
5.480 ,-Ft