1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kvantitatív technikák I.

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Zsigmond Király Főiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 331 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-202-909-7
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kvantitatív tudományok (mint például a matematika, a statisztika és az operációkutatás) nem a bennünket körülvevő anyagi világ konkrét jelenségeivel, hanem annak bizonyos általános mennyiségi... Tovább

Előszó

A kvantitatív tudományok (mint például a matematika, a statisztika és az operációkutatás) nem a bennünket körülvevő anyagi világ konkrét jelenségeivel, hanem annak bizonyos általános mennyiségi összefüggéseivel foglalkoznak, mégpedig oly módon, hogy az összefüggéseket elvonatoztatják a konkrét jelenségektől. Az absztrakció módszerével (aminek célja az adott szempontok szerint fontos tulajdonságok kiemelése,a lényeges és lényegtelen dolgok elkülönítése) elvont fogalmakat alkotnak, s ezekre vonatkozólag állapítanak meg általános kvantitatív összefüggéseket, törvényeket. Ezek a törvények, törvényszerűségek egymással közvetlen összefüggésben nem lévő jelenségek közös tulajdonságait tükrözik vissza.
Ez a magyarázata annak, hogy a kvantitatív tudományok technikái, eljárásai széles körben, egymástól meglehetősen távol eső területeken eltérő problémák megoldására is sikeresen alkalmazhatók. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Logika7
Halmazok59
Relációk105
Függvények137
Differenciálszámítás209
Az optimumszámítás alkalmazásai279
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I. Kvantitatív technikák I.

Néhány feladat megoldott, néhány oldalon bejegyzések, jelölések láthatók. A borító enyhén kopott, foltos. A lapélek foltosak.

Állapot: Közepes
1.940 Ft
1.550 ,-Ft 20
12 pont kapható
Kosárba
konyv