1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kisebb gazdasági állattenyésztési ágak

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím: A Gazda aranykönyvei
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fényképekkel illusztrálva. Nyomtatta a Forrás Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nincs még egy olyan ország, hol a nép lelkületével úgy összenőtt volna az állatszeretet, mint hazánkban. Alig van ház, hol az apró háziállatok (baromfiak, galambok és házinyulak) valamelyikét ne... Tovább

Előszó

Nincs még egy olyan ország, hol a nép lelkületével úgy összenőtt volna az állatszeretet, mint hazánkban. Alig van ház, hol az apró háziállatok (baromfiak, galambok és házinyulak) valamelyikét ne tartanák.
Hasznosságuknál fogva ezek közül a baromfiak terjedtek el leginkább, amit legjobban bizonyít a közel 50 milliós létszámuk. 40 millió tyúkféle, 5.5 millió lúd, 3 millió kacsa és 1.5 millió pulyka adja együttesen az 50 milliós létszámot.
A magyar baromfiállomány évente mintegy 250 millió pengő értékben termel húst, tojást, tollat és egyéb melléktermékeket. S ez a nagy összeg közel 90%-ban a legszegényebb néposztályunk, gazdálkodó kisembereink vagyonát gyarapítja, mert baromfiállományunk 95%-át ők adják. Vissza

Tartalom

Baromfitenyésztés 5
Prémesállatok 100
Méhészet 141
Selyemhernyótenyésztés 177
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv