1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bábjátékok

5-8. osztályosoknak

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 177 oldal
Sorozatcím: Iskolai színpad
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Először jelentetünk meg az Iskolai Színpad sorozatban bábjátékos kötetet. A bábművészet - s ezen belül is a gyermekbábjátszás - az utóbbi években nagymértékben föllendült. Megyei szemlék, országos... Tovább

Előszó

Először jelentetünk meg az Iskolai Színpad sorozatban bábjátékos kötetet. A bábművészet - s ezen belül is a gyermekbábjátszás - az utóbbi években nagymértékben föllendült. Megyei szemlék, országos és nemzetközi fesztiválok, a televízió gyermekbábfesztiváljai jelzik e fellendülés útját s a bábjáték iránti érdeklődés megnövekedését. A televízió esti meséi sorában is mind gyakrabban tűnnek fel tehetséges, jó színvonalú amatőr gyermekcsoportok. Ma már szinte valamennyi tanító- és óvónőképzőben szakkörszerűen oktatják a bábjátékot, és ennek nyomán az újonnan kikerülő pedagógusok is egyre több iskolában honosítják meg ezt a sokszínű, sokirányú nevelő hatást magába foglaló, érdekes és szórakoztató játékot. Ennek a mind szélesebb körben terjedő művészetnek a műsorgondjain szeretnénk segíteni jelen kötetünkkel.
A kötetet igyekeztünk úgy összeállítani, hogy ki-ki megtalálja benne a kedvére valót. A hagyományos vásári bábjátékot kedvelők egy eddig ismeretlen Guignol-játékkal gazdagíthatják repertoárjukat; a népszerű népi játékok sorát pedig Kis Júlia balladájával gyarapítjuk. A különleges ötleteket kedvelők a „Bumm-bele farsang" játékkal szórakozhatnak. Nem feledkeztünk meg a legkisebbek szórakoztatásáról sem, nekik szánjuk a „Karácsonyi vendégség" s a „Sündisznó meg a nyúl" játékokat. Technikailag is sokszínű a kötet. Klasszikus kesztyűs báb, dekoratív népművészeti kiszebábok (botbábok), különleges és kissé rafináltabb mozgatást igénylő maszkos bábok csakúgy megtalálhatók benne, mint a nagyobb felkészülést és szakmai ismeretet igénylő romantikus játékok pálcás és kombinált bábui.
Reméljük, sikerül örömet szereznünk mind a régi bábjátékosoknak, mind azoknak, akik most barátkoznak és ismerkednek ezzel a nagyon színes, ötletes és esztétikus művészettel.
Nézőknek és játékosoknak egyaránt jó szórakozást kívánunk! Vissza

Tartalom

Előszó 5
J. Szperanszkij: A sündisznó meg a nyúl, avagy a csodálatos versenyfutás (Hollós Róbert fordítása és átdolgozása ) 7
Bálint Ágnes: Karácsonyi vendégség 21
Balogh Beatrix: Bumm-bele farsang! 35
Az aranytallért tojó tyúk (Guignol-játék; fordította, átdolgozta és magyar bábszínpadra alkalmazta Végh György) 49
Violet Philpott: Mese a királyról, aki elvesztette a koronáját. (Tarbay Ede fordítása) 71
Kis Júlia balladája (Székely népballadából bábszínpadra alkalmazta Fodor Sári) 107
Frantisek Pavlicek: Bajaja (Szlovák népmese nyomán átdolgozta Tarbay Ede) 119
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv