850.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Zokogó majom

Egy élhetetlen család kálváriája

Szerző
Grafikus

Kiadó: Irodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 588 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

Prostituáltak és áhítatos lelkek, gyilkosok és önfeláldozóan tiszta emberek, Istennel perlekedő szektások, szélhámosok és vándor boldogság-keresők regénye lenne ez a könyv? Igen, ez is. Bálint Tibor csodálatos érzékenységgel, költői hitelességgel követi nyomon a harmincas évek végétől az ötvenes évek elejéig az erdélyi külvárosok világát, furcsa, kalandos életű, pénzsóvárgó és szerelemsóvárgó, boldogságra vágyó és züllött, reménytelen és mindig újra reménykedő figuráit, a Zokogó majomhoz címzett kocsma világát, a tündöklést szüntelen bukásban; és mégsem az ezüst-gyártó péksegéd, a jelszó-mázolóvá átvedlett pincér és szélhámos, a két-feleségű cipész, a gyermekgyilkos cigánylány, a bibliás órásmester, a káderessé felkapaszkodott lumpenproli a regény igazi hősei. A regény igazi hőse a tisztaságra, igazságra és szabadságra vágyó emberi lélek.
Fordulatos, izgalmas, sokszínű és egyben költői mű a Bálint Tibor új regénye.

Bálint Tibor

Bálint Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bálint Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem