1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rádiótelefon I.

A drótnélküli távbeszélés ismertetése

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Népszava-Könyvkereskedés
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Műszaki könyvtár
Kötetszám: 47
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második bővített kiadás. 54 fekete-fehér ábrával illusztrált. "Világosság"-könyvnyomda rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mielőtt a rádiótechnika nálunk világhódító útját folytatná, szükségesnek véltem ezen kis munkát, természetesen nem teljesen laikus közönség kezébe adni, hogy ezzel is elősegíthessem nálunk a... Tovább

Előszó

Mielőtt a rádiótechnika nálunk világhódító útját folytatná, szükségesnek véltem ezen kis munkát, természetesen nem teljesen laikus közönség kezébe adni, hogy ezzel is elősegíthessem nálunk a rádiótechnika kialakulását.
Nem késhet soká.
Talán, mire ez a munka a kezekbe kerül, hivatalos körök is be fogják látni, hogy ipari foglalkoztatás, kulturális fejlesztés szempontjából késni nem tanácsos. Minden előföltétele megvan nálunk: jó és tökéletes készülékek készülnek - a külföld számára.
E kis munka nem készült talán oly népszerűen, mint sokan várnák és szeretnék.
Nézetem szerint lehetetlen is, mert itt szakmáról van szó, amelyet csak ugy lehet valamelyest megismerni, ha az idevágó alapismereteket elsajátítottuk. Nem lehet ezt semmiképen sem elkerülni, bele kell hatolni mélyen, mert ha az alapjelenségekkel tisztában vagyunk, az egész rádiótechnika egyszerűnek látszik előttünk.
A rádiótechnika gyors térfoglalása kivánta, hogy e kis munka is gyorsan készüljön el és ha ebből talán egy és más fogyatékosságok kerültek a könyvbe, ugy az olvasó elnézését kérem addig is, mig a helyrehozatal lehetségessé válik.
Kerültem a könyvben a nehézkes hasonlatokat. Sok ugynevezett népszerűen megirt könyvben az elektromos jelenségeket valami más terrénumról vett hasonlattal akarják magyarázni és az összehasonlitás hosszadalmasságának következménye, hogy az olvasó még kevésbé látja maga előtt a jelenségeket, annál kevésbé, mert az iró a hasonlat végén legtöbbször annak hiányosságát, sántikálását kénytelen bevallani, mert a legritkább esetben födi két jelenség teljesen egymást. Vissza

Balog Arthur

Balog Arthur műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balog Arthur könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I. Rádiótelefon I.

Az első kötéstáblára az eredeti borító részletét ragasztották.

Állapot:
5.940 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba
konyv