1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A semmi farka (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Művészetek Háza
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím: Vár ucca tizenhét könyvek
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-85340-0-1
Megjegyzés: Balogh Elemér szerző által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Sóhámozó Kajetánnak, a ma talán már messze földön elhíresült festőművésznek a történetével ismerkedhet meg az alábbiakban a nyájas olvasó.
Tudnivaló mindenekelőtt azonban, hogy a buta... Tovább

Előszó

Részlet:
"Sóhámozó Kajetánnak, a ma talán már messze földön elhíresült festőművésznek a történetével ismerkedhet meg az alábbiakban a nyájas olvasó.
Tudnivaló mindenekelőtt azonban, hogy a buta illető nem ám olyan, mint, mondjuk, a tyúk, hogy csak úgy kapirgál bávatagon a baromfiudvarban. És nem is olyan, mint egy, az ősmocsárból kibugyborékoló, parányi agyvelejű hüllőféle. Nem olyan, mint a borjú az új kapu előtt, és nem olyan, mint egy könnyen kiismerhető véglény. Nem olyan, mint a cápa, mely táplálékának hiszi mindazt, ami vérzik s ami nem. Továbbá egyáltalán nem hízékony, és nem dülledt szemű. Nem kiherélt szamár, nem miskárolt koca. Nem tenorból szopránba átcsúszó. Meg vissza. Nem korhadt fatuskó és nem szétmálló homokkő. Nem pondró és nem szabadon aláhulló kutyaszar." Vissza

Fülszöveg

Balogh Elemér (1938) családja a nagy felvidéki kitelepítések nyomán sodródott egy Nyitra környéki színmagyar faluból, Nagycétényből a Dunántúlra. Az író azóta - kisebb-nagyobb megszakításokkal - Veszprémben és balatonalmádiban él és dolgozik. Kirobbanó sikerét a Kerényi Imre rendezővel közösen színre vitt Csíksomlyói passióval érte el. a Nemzeti Színház társulatának előadása Európa számos nagyvárosának közönségét meghódította.

Balogh Elemér

Balogh Elemér műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Balogh Elemér könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv