A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Új magyar tájszótár 2. (töredék)

E-J

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.175 oldal
Sorozatcím: Új magyar tájszótár
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-4229-3
Megjegyzés: Töredék kötet.

Fülszöveg

A magyar nyelvtudomány már régóta nélkülöz egy olyan szótárt, amely korszerűen mutatja be nyelvjárásaink szókincsét. Igényelik ezt a munkát a nyelvészeken és néprajztudósokon kívül az írók, műfordítók, tanárok, a kritikai kiadások előkészítői, a népművelők és az érdeklődő olvasók is, hiszen az egyes írók műveiben előforduló tájszavakról máshol nemigen tájékozódhatnak.
Az Új Magyar Tájszótár ezeket az évtizedek óta meglevő, napjainkban, a magyar néphagyományok ápolásának fellendülése idején pedig egyre fokozódó igényeket kívánja kielégíteni. A több mint félmillió adatot előreláthatólag négy kötetben, mintegy 120 ezer szócikkben elrendezve tartalmazza. Ez a második kötet a szócikkeknek a második negyedrészét foglalja magában.
Ez a szótár Szinnyei József századfordulón megjelent Magyar Tájszótárának szerves folytatása, és az azóta összegyűjtött hatalmas tájszóanyagot teszi hozzáférhetővé.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Új magyar tájszótár 2. (töredék) Új magyar tájszótár 2. (töredék) Új magyar tájszótár 2. (töredék) Új magyar tájszótár 2. (töredék)

A lapélek enyhén foltosak, a védőborító kissé elszíneződött.

Állapot:
5.980 ,-Ft
48 pont kapható
Kosárba