863.881

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Új magyar tájszótár 3. (töredék)

K-M

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.341 oldal
Sorozatcím: Új magyar tájszótár
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-6206-5
Megjegyzés: Töredék kötet.

Fülszöveg

A magyar nyelvtudomány már régóta nélkülöz egy olyan szótárt, amely korszerűen mutatja be nyelvjárásaink szókincsét. Igényelik ezt a munkát a nyelvészeken és néprajztudósokon kívül az írók, műfordítók, tanárok, a kritikai kiadások előkészítői, a népművelők és az érdeklődő olvasók is, hiszen az egyes írók műveiben előforduló tájszavakról máshol nemigen tájékozódhatnak.
Az Új Magyar Tájszótár ezeket az évtizedek óta meglevő, napjainkban, a magyar néphagyományok ápolásának fellendülése idején pedig egyre fokozódó igényeket kívánja kielégíteni. A több mint félmillió adatot előreláthatólag négy kötetben, mintegy 120 ezer szócikkben elrendezve tartalmazza. Ez a harmadik kötet a szócikkeknek a harmadik negyedrészét foglalja magában.
Ez a szótár Szinnyei József századfordulón megjelent Magyar Tájszótárának szerves folytatása, és az azóta összegyűjtött hatalmas tájszóanyagot teszi hozzáférhetővé.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem