1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vállalati pénzügyi példatár

Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi Intézet

Szerző

Kiadó: Tanszék Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 148 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-503-364-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és vállalati pénzügyi tanszéke - illetve jogelődjei - 1991. óta oktatja a „Modem" vállalati pénzügyeket. Az oktatás tananyagát a Brealey-Myers: Modem... Tovább

Előszó

A Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és vállalati pénzügyi tanszéke - illetve jogelődjei - 1991. óta oktatja a „Modem" vállalati pénzügyeket. Az oktatás tananyagát a Brealey-Myers: Modem vállalati pénzügyek folyamatosan átdolgozott kiadásai jelentik. A tananyag feldolgozását segítő példatár is a könyv egyes fejezeteihez kapcsolódik, de nem a könyv, hanem az oktatásban régóta bevált menetrend sorrendiségét követi. A tanszék korábbi példatáraihoz képest most több fejezetre bontottuk a tematikát, és az egyes fejezetek szűkebb, jobban definiált területet járnak körül.
A példatár első 9 fejezete az egyszerűbb pénzügyi eszközök árazásáról szól, a második 7 fejezet a vállalatok pénzügyi döntéseibe vezet be. A piaci tapasztalatok és az elméletek sugallta logika alapján először a befektetési, majd a finanszírozási döntések következnek. A példatár nem tartalmaz olyan speciális döntési helyzetek, mint a lízing, reálopciók, döntési fák stb. értékeléséről szóló példákat, amelyek az előző példatárainkban szerepeltek. Ennek az az oka, hogy jelen, a vállalati pénzügyekbe bevezető példatárunknak természetes folytatását tervezzük a Vállalati pénzügyi döntések című, a hasonló nevű tárgyat kiszolgáló példatár kiadásával.
Az egyes fejezetek szerkezete hasonló. Először igaz-hamis állítások következnek. A felkészülést az segíti igazán, ha nem csak az állítás helyességét tudja eldönteni, hanem a válasz melletti megfelelő érvelést is megtalálja. Ezután pár B jelű, bemutató példa szerepel, ahol a területben előforduló különböző problémák megoldási lehetőségét mutatjuk be. Majd olyan, M jelölésű gyakorló feladatok következnek, melyek számszerű megoldása a példatár végén megtalálható. (A megoldásban eltérést okozhat, ha valaki a képletek, vagy a példatár végén is megtalálható táblázatok segítségével számolt.) Végül a P betűvel jelzett példáknak nincs megadott végeredménye.
A szerkesztés során felhasználtuk a tanszék oktatói által írt feladatokat, kérdéseket, valamint a korábbi példatáraink példáit is, melyeket Makara Tamás és Sulyok-Pap Márta szerkesztett és Száz János lektorált. A szerkesztés során sokan segítettek, akiknek szeretnék köszönetet mondani. Bátyi Tamás, Bíró Péter, Dancs Ágnes, Gálosi Nikolett, Hangya Miklós, Holczinger Norbert, Klobb Maja, Soltész József, Tajti Zsuzsa, Zsebő Béla, valamint különösen Kovács Nikolett: köszönöm. Budapest, 2007. augusztus A szerkesztő Vissza

Tartalom

Előszó 3
Alapszámítások 5
Járadékok 12
Kötvények 23
Részvényárazás 34
Részvénytársaságok adatai 45
Kockázat 50
A CAPM 55
Határidős ügyletek 67
Opciók 73
Egyenértékesek 77
Megtérülési mutatószámok 84
Vállalati cash-flow 92
Tőkeköltség-számítás 103
A tőkeszerkezet megváltoztatása 111
Osztalékpolitika 119
Csődopció 127
Megoldások 130
Táblázatok 137
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vállalati pénzügyi példatár
Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
konyv