1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A végjátékok taktikája

Szerző

Kiadó: Sport Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 281 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E könyv első kiadása 1954-ben jelent meg. Kedvező fogadtatására több tényező utal. A példányok jelentős része hamar elfogyott, az olvasóktól közel 300 levél érkezett a szerzőhöz, s ezek tartalma... Tovább

Előszó

E könyv első kiadása 1954-ben jelent meg. Kedvező fogadtatására több tényező utal. A példányok jelentős része hamar elfogyott, az olvasóktól közel 300 levél érkezett a szerzőhöz, s ezek tartalma azt bizonyítja, hogy könyvet nemcsak megvették, hanem igen alaposan át is tanulmányozták.
A végjátékelmélet és a sakktaktika alapvető elvei az időközben eltelt nyolc esztendő alatt természetesen ugyanazok maradtak, mégis - éppen az olvasók segítő szándékú észrevételei nyomán - szükségesnek éreztem, hogy a mostani kiadásban kisebb változásokat végezzek és a tartalmat egy új fejezettel bővítsem. Néhány téma illusztrálására sikerült kifejezőbb példákat találom, a játszmaállásokat tartalmazó új fejezetet pedig közelebbi kapcsolatot teremt a mondanivaló megvilágításának elméleti és gyakorlati oldala között.
Bár elenyésző számban, mégis akadtak kritikusaim között olyanok, akik a könyv felületes átlapozása után annak célját, rendeltetését félreértették. Csak annyit láttak meg, hogy ábrák zömén művészi tanulmányok sorakoznak, s ebből máris levonták a következtetést: ez nem gyakorlati versenyzőknek, hanem "feladványosok"-nak szól. Alapos tévedés! Aki a szöveget is kell gondossággal végigolvassa, könnyen meggyőződhet arról, hogy a kiválasztott példákból levonható tanulságok a gyakorlati versenyzésben is mindenkor hasznosíthatók: az alkotó fantázia termékenyítését, a bonyodalmakban való biztos eligazodást, a meglepő mozzanatok könnyebb felismerését és a taktikai fegyverek alkalmazásában a teljes jártasság kialakítását célozzák.
Könyvem tehát elsősorban a versenysakkozóknak szól - kezdőknek éppúgy, mint a leghaladottabbaknak -, de azért azok is találnak benne kellemes időtöltésre szolgáló anyagot, akik csak szórakozásból, a sakk szépségeiben esztétikai kielégülést keresve lapozgatják végig. Vissza

Bán Jenő

Bán Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bán Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv