1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egri Dobó István Gimnázium és Erdészeti Szakközépiskola évkönyve 1974-75

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Már harmadízben jelenik meg Iskolánk Évkönyve új köntösben, új tartalommal, a korszerű, szocialista iskola formálásának igényét és szerény eredményeit tükröző gondolatokkal, törekvésekkel. Most is... Tovább

Előszó

Már harmadízben jelenik meg Iskolánk Évkönyve új köntösben, új tartalommal, a korszerű, szocialista iskola formálásának igényét és szerény eredményeit tükröző gondolatokkal, törekvésekkel. Most is szeretettéi adjuk az olvasó kezébe az 1974/75. tanév krónikáját.
A megjelent cikkek, tanulmányok, versek, összesítő adatok tükrözik majd, mennyire jutottunk az MSZMP KB 1972-ben megjelent oktatáspolitikai határozatának megvalósításában, az oktató-nevelő munka korszerűsítésében. A határozat koncepciója kezd megvalósulni mind a tanárok és diákok szemléletében, mind a gyakorlati munkában. Hosszú, tudatos pedagógiai folyamat kezdeti szakaszában vagyunk. Egyre közelebb kerül egymáshoz az oktatás és a nevelés, a kettő integrációja fokozatosan valóiul meg. Az oktatás színvonala emelkedett. Megszilárdult az iskolai rend és fegyelem is. Új lehetőségekkel bővültek az iskola tárgyi feltételei (új nyelvi labor, kémiai-biológiai kabinet, a gázfűtés bevezetése stb.).
A nevelőmunka hatásfokát nagyban növelte, hogy e tanévben ünnepeltük hazánk felszabadulásának 30. évfordulóját, készültünk pártunk XI. kongresszusára. Örvendetes számunkra, hogy tanulóink és tanáraink nagyon lelkesen, aktívan dolgoztak az ünnepségek előkészítésében, a felszabadulási vetélkedők, a Ki tud többet a Szovjetunióról elnevezésű versenyek lebonyolításában, a dokumentumok gyűjtésében. Így elevenedett meg a történelem, lettek büszkék tanulóink az elért eredményekre, és erkölcsi kötelességüknek érezték a magyar-szovjet barátság ápolását. Fellendült az iskolai tömegsportmozgalom is. Színes, eleven, gazdag közéleti tevékenység, alkotó szellem alakult ki az évfordulók és jelentős politikai események kapcsán. Sokan szerepeltek sikerrel az országos tanulmányi versenyeken. ,,Akikre büszkék vagyunk" rovatunkban kiemeltük azokat, akik a legtöbbet tettek iskolánk közösségéért, a Dobós hagyományok ápolásáért.
Szeretettel és tisztelettel adjuk Évkönyvünket diákjaink, szüleik, tanáraik kezébe, mindazoknak ajánljuk, akik figyelemmel kísérik, segítik, támogatják egyre gazdagodó oktató-nevelő munkánkat. Vissza

Tartalom

Ajánlás 5
TANULMÁNYOK
Dienes Tibor: Az iskola és a közművelődés 8
Lisztóczky László: A szeretet Sziszüphosza 15
Bán Péter: A Batthyány-uradalmak gazdatiszti szervezete 25
IFJÚ ALKOTÓK KÖRE
Numan István versei 38
Gábor László versei 39
Ifjú képzőművészeink (Kovács Mária) 40
Forgách Ilona versei 41
Ifjú képzőművészeink (Somos Róbert) 42
Szabella Zsuzsa: Vers-virág 43
Farkas Zsuzsa versei 44
ESEMÉNYEK
Szelényi György: Iskolánk felszabadulás utáni története 46
Mongyi Ferenc: Pártalapszervezetünk négyéves tevékenységéről 49
Gombos Klára: Az 1974-75-ös tanév KISZ-munkájáról 57
Hajas András: Szakszervezeti élet iskolánkban 63
Baranyó Ernő matematikai pontverseny 69
Zachar Miklósné: Az erdészeti szakközépiskola helyzete 71
Akikre büszkék vagyunk 76
Juhászné-Vajk: Iskolánk sportéletéből 79
Farkas Lajos: Dobósok Eger város úszósportjában 85
STATISZTIKÁK
Az iskola dolgozói 92
Kimutatás a tanulmányi eredményekről 99
Az érettségi vizsgák eredményei 120
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv