A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Barabás Miklós önéletrajza

Szerző
Szerkesztő
Róla szól
Fotózta

Kiadó: Dacia Könyvkiadó
Kiadás helye: Kolozsvár-Napoca
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

Barabás Miklós (1810-1898), a biedermeier első jelentős hazai művészének Önéletrajza kettős értékű. A művész saját kezével írt és többször is gondosan átnézett mű hiteles élettörténetét adja a XIX. század nagy festő-krónikásának, benne a művész őszinte vallomást tesz egyéni küzdelmeiről, tanulmányairól és sikereiről, művészi és művészetpedagógiai szerepléséről, a kor művészeti életéről, művész kortársaihoz fűződő kapcsolatairól, de ennél is értékesebbé teszik életírását a szemtanú közvetlenségével hitelesen felidézett, becses kortörténeti adatok, amelyek közvetítésével megelevenedik a század hétköznapi élete a maga küzdelmeivel vagy beteljesüléseivel. Az Önéletrajz nemcsak az egykorú erdélyi élet színes leírását tartalmazza: ugyanolyan értékesek a művész bukaresti, pesti, bécsi vagy itáliai életéről írt feljegyzései. Fontos kútfő tehát a művészettörténész számára, de nem kevésbé élvezetes olvasmány, amelyet nehezen tud letenni az, aki egyszer belekezdett.

Tartalom

"....szép, szép az a festegetés..." (Banner Zoltán bevezetője)5
Barabás Miklós Önéletrajza17
Jegyzetek161

Barabás Miklós

Barabás Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Barabás Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem