A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Halak és a tenger gyümölcsei

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Teubner Edition
Kiadás helye: München
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN: 978-3-8338-1094-7
Megjegyzés: Színes fotókkal. Eredeti védődobozban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A halak és a tenger gyümölcsei megkülönböztetett figyelmet igényelnek a konyhai előkészítés és sütésfőzés során.
Könyvünk első része az édesvízi és tengeri halak legfontosabb fajait és konyhai felhasználásukat ismerteti. Az ínycsiklandó halételek készítéséhez elengedhetetlen a szakszerű előkészítés. A színes felvételek szemléletes módon mutatják be a különböző halak tisztításának, felbontásának és szeletelésének lépéseit.
A tengerek és óceánok mélyén egyéb ínyencfalatok is rejlenek: kagylók, rákok és a tenger gyümölcseinek sok más fajtája, amelyeknek lágy testét gyakran óvja kemény héj vagy páncél.
A könyv második része segít eligazodni a homárok, garnélarákok és scampik világában. Jó tippeket ad a bevásárláshoz, és hasznos tudnivalókat tartalmaz az egyes termékek eltarthatóságával és tárolásával kapcsolatban. A képsorok alapján azt is megtanulhatjuk, hogyan törjünk fel rákot és homárt, nyissunk fel osztrigát, illetve hogyan tisztítsuk meg a garnélarákot.

Tartalom

ÁRUISMERET
A VILÁG EHETŐ HALAINAK ÁTTEKINTÉSE 12
A halak rendjeinek és családjainak áttekintése
ÉDESVÍZI HALAK 14
Pontyok, pisztrángok, csukák és társaik
TENGERI HALAK 34
Az apró szardíniáktól az óriási cápákig
HALTERMÉKEK ÉS ELŐÁLLÍTÁSUK 120
Tőkehal, kaviár és egyebek
KONYHAI ISMERETEK
FELISMERNI A MINŐSÉGET 132
Lényeges szempontok a hal beszerzésénél
MIT HOGYAN FŐZZÜNK? 134
A megfelelő elkészítési mód kiválasztása
A HALAK ELŐKÉSZÍTÉSE 138
Lepikkelyezés, nyúzás, bontás és filézés
A LAPOSHALAK ELŐKÉSZÍTÉSE 150
Bontás, nyúzás, filézés és feldarabolás
HALAK FELSZELETELÉSE ÉS TÁLALÁSA 154
Hogyan tálaljuk fel profi módon a halakat
ÁRUISMERET 158
A TENGER GYÜMÖLCSEINEK ÁTTEKINTÉSE 162
A világ gasztronómiai szempontból legfontosabb tengeri gyümölcsei
RÁKOK 164
A garnélától a sáskarákig
HÉJAS ÁLLATOK 218
Az osztrigáktól a turbáncsigákig
FEJLÁBÚAK 256
A tintahaltól a polipokig
EGYÉB TENGER GYÜMÖLCSEI 262
A nyilasfarkú ráktól a medúzákig
KONYHAI ISMERETEK
A LEGFONTOSABB ELKÉSZÍTÉSI MÓDOK 268
Hogyan süssük-főzzük a tenger gyümölcseit
A PÁNCÉLOS ÁLLATOK ELŐKÉSZÍTÉSE 270
A rákok kibontása, kibelezése és feldarabolása
A HÉJAS ÁLLATOK ELŐKÉSZÍTÉSE 286
A kagylók megtisztítása, homoktalanítása és felnyitása
A FEJLÁBÚAK ELŐKÉSZÍTÉSE 294
A szépiák megtisztítása és megnyúzása, a tinta kifejtése
A PÁNCÉLOS ÁLLATOKNÁL FONTOS A FŰSZEREZÉS 30
Az ideális court-bouillon elkészítése
Konyhatitkok - ismerjük meg őket
A karácsonyi ponty Kínából származik 25
Kis heringábécé 86
A Bismarck- és a matjes hering 88
A májusi sima lepényhal - fiatal és ízletes 105
Speciális eszközök és profi alkalmazásuk 146
Ökovédjegy a garnéláknak 173
Európai és kanadai homárok 193
Az R betűs szabály 225
Osztrigatenyésztés napjainkban 231
Jakab fésűje - ínyencség és szimbólum 237
Csigák- spanyol különlegesség 251
A tintahal és a tinta 256
Fontos konyhai eszközök a tenger gyümölcsei előkészítésénél 292
Miért lesz főzéskor rákvörös a homár? 300
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv