1.034.883

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Peik

Egy kis fiú története

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Révai Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Segelcke S. fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Nyomtatta a Révai Irodalmi Intézet Nyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Ott térdelt a nedves lécpadon, a fedélzeten leghátul és a sötétségen át az itt-ott felcsillanó fénypontokra bámult, melyek a hajó két oldala mellett siklottak tova. Elképzelte,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Ott térdelt a nedves lécpadon, a fedélzeten leghátul és a sötétségen át az itt-ott felcsillanó fénypontokra bámult, melyek a hajó két oldala mellett siklottak tova. Elképzelte, hogy most Per halásznak a néma apja - mert senki sem volt, akivel beszélgethetett volna.
Az eső szakadt.
A sárga tengerészkalap, mely egy kicsit mindig nagy volt neki, a tarkóján egészen felhajlott és karimájában valóságos kis tócsa gyűlt össze. A cédulákról, melyeket az Öreg-Máren a vízhatlan kabátra akasztott - biztonság kedvéért egyet elöl, egyet hátul - kis lilaszín patakban folyt le a felírás: „Heneman pavvel benedik, profszor heneman címén, Kresztjániában".
Már tegnap is esett, mikor a hajóra szállt és egész éjjel és egész nap szakadatlanul esett tovább. Ezt addig alig vette észre, míg világos volt és a jó néni azzal a doboz süteménnyel együtt, vele utazott. A néni már olvasott a Peik apjának a szerencsétlenségéről az újságban és ezért nagy szeretettel foglalkozott vele. Különben mindenki csak Peiknek nevezte és sohasem Pável Benediktnek.
Peik egyetlen és legjobb barátja, Ondursen fuvaros adta neki ezt a nevet, „mert hogy Pável Benedikt nagyon is cifra, jóformán ki se lehet mondani", állította Ondursen fuvaros és azóta mindenki Peiknek nevezte. Apa is így hívta, igaz, hogy ez elég ritkán történt. Mert apa vagy úton volt a betegeihez, vagy a betegek voltak nála a rendelőjében.
Peik majdnem mindig egyedül ebédelt az Öreg-Márennel, mert apa nem volt otthon. Ilyenkor a konyhában ettek. Éppen ezért nem jelentett Peikre nézve nagy különbséget, hogy apa nem jött többé haza. Öreg-Máren nagyon sírt és Peik is vele sírt, mikor megtudták, hogy azt a csónakot, amelyen a világítótorony őrének a fia apát abban a nagy viharban elvitte, a gerinccel felfordulva látták tovasodródni. Aztán sem apa, sem az a fiú nem értek többé partra. Vissza

Fülszöveg

Hennemann Pável Benedikt - ilyen hosszú és komoly neve van annak a szőke, norvég kisfiúnak, akiről ez a könyv szól. Hogy miért nevezik akkor Peiknek? Hát azért, mert Ondursen fuvaros túl cifrának és nehézkesnek találta a Pável Benediktet és Peiknek szólította kis barátját. Márpedig Ondursen fuvaros Peik legjobb barátja, s amit ő mond, vagy tesz, a legbölcsebb dolog. Ennyire ragaszkodik Peik Ondursenhez. Már-már úgy tűnik, hogy az árvaságra jutott Peik végképp Ondursenhez kerül, mikor levél érkezik Peik ismeretlen nagybácsijától, aki magához kívánja venni a fiút. És a hatéves Peik gőzhajóra száll és elindul Hennemann professzorhoz a messzi Krisztiániába. Vajon megbarátkozik-e a bogaras öregúr nyughatatlan kis unokaöccsével? Vajon pótolni tudja-e Peik számára az elveszített Ondursent Hennemann professzor? Hogyan alakul Peik élete Krisztiániában?

Barbra Ring

Barbra Ring műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Barbra Ring könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Peik Peik Peik Peik Peik Peik Peik Peik Peik

A borító és több lap enyhén foltos, a borító élei sérültek. Belülről megerősített példány.

Állapot:
2.430 Ft
1.210 ,-Ft 50
10 pont kapható
Kosárba
konyv