1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Petra

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Athenaeum Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött keménykötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: "Életbe induló fiatal leányok, akik már kinőttetek a gyereksorból és nagyok, akik még fiatalok maradtatok, nektek szól ez a könyv." Tóbis Ilona fekete-fehér egész oldalas rajzai illusztrálják a könyvet. Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai RT nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szél csakúgy rázta az öreg meggyfákat a paplak kertjében. Végigszáguldott a földeken, úgyhogy a gabona egészen elfeküdt és halványsárga selyemfénnyel villogott a délutáni napon.
Befujt a kerti... Tovább

Előszó

A szél csakúgy rázta az öreg meggyfákat a paplak kertjében. Végigszáguldott a földeken, úgyhogy a gabona egészen elfeküdt és halványsárga selyemfénnyel villogott a délutáni napon.
Befujt a kerti ajtón is, az otthon szőtt függönyök mint dagadó vitorlák lebegtek egész a szoba közepéig. Egyik fönnakadt a hintaszék támláján. Befütyült a kertiszobán át a tiszteletes úr hivatali szobájába, fölkapta a papírlapokat az íróasztalról és körben táncoltatta, forgatta őket a padlón. A nyírfaerdőben a hosszú, lelógó ágak ide-oda himbálóztak és a fiatalabb fák törzsei egészen földig hajoltak. Az országúton sűrű porfelhő rohant. A nyíres szélén volt a tó, ahol a fenyőerdő kezdődött. Körülötte buján zöldelt a fű, bár másutt mindenütt egész kiaszott már a gyep.
Apró rovarok röpködtek a víz színe fölött, oda-odaütődve és kis karikákat hagyva rajta. Mintha esőcseppek hullottak volna rá. Szitakötők suhantak ide-oda a parttól a vízre meg vissza, előbb egy irányban, aztán hirtelen gondoltak valamit és a másik oldalon akadt sürgős dolguk.
A tófenék barnászölden csillogott, mintha moha nőtte volna be. Egy helyen egész fekete volt a víz, mint a selyem. Mondták is, hogy ott feneketlen.
Ketten ültek a gyepen.
Illetőleg csak egy apró, öreg anyóka. Zöldesszürke haja szorosan hátrasimítva és hátul diónagyságú kontyba tekerve a fején.
Az orra hegyén a tiszteletes úr ócska ezüst pápaszeme lógott, keretét meg a nyelét is gondosan körültekergette már az öreg fekete gyapjúfonállal, hogy szét ne essen. De csak lenn az orra hegyén állt meg, másutt nem tartott. Vissza

Barbra Ring

Barbra Ring műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Barbra Ring könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv