1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kerámia

Keramik - A Középdunántúl anyagi műveltsége kiállítás sorozat I./Katalógus

Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Dunántúl három múzeumi szervezete: Fejér, Vas- és Veszprém megye együttes, új vállalkozásba kezd - évente egy-egy közös kiállításon mutatja be a három terület anyagi kultúráját. A három terület:... Tovább

Előszó

A Dunántúl három múzeumi szervezete: Fejér, Vas- és Veszprém megye együttes, új vállalkozásba kezd - évente egy-egy közös kiállításon mutatja be a három terület anyagi kultúráját. A három terület: a Közép-Dunántúl.
A száraz földrajzi meghatározás mögött a Sárrét és a Mezőföld rétjei, a Vértes és Bakony hegyei, a Balaton felvidék bazaltoszlopai, kúpjai, a Kemenesalja és az Őrség dombjai, Alpokalja - Pannónia legszebb, legváltozatosabb tájai húzódnak. Ennek a területnek az anyagi műveltségét kívánja bemutatni induló sorozatunk: mi az a tárgyi, kézzelfogható emberi alkotás, amit ennek a területnek a lakói készítettek a legrégibb időktől a közelmúltig.
A sorban először a kerámia, majd az ötvös, fémművesség, végül az üveg szerepel. Az időhatárok: a legrégibb megfogható emberi kortól, az őskortól, a kézművesipar hivatalos megszűnéséig, a céhek felosztásának időpontjáig.
A kiállítások anyaga az ezen a területen dolgozó múzeumok gyűjteményére alapul, egyben a múzeumok gazdag kincseinek bemutatója is. Annak az anyagnak, amely sokszor raktárakban, de ha kiállításokon is szerepel, így együtt, ebben a válogatásban más képet nyújt. A megyei múzeumok - István Király Múzeum, Savaria Múzeum, Bakonyi Múzeum - mellett, Dunaújváros és Keszthely, Tihany, Pápa egyaránt részt vesz. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv