1.034.170

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A francia nyelv lexikona

Szerző

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 696 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Francia  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-13-5704-2
Megjegyzés: Fekete-fehér térképekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A francia nyelv lexikona második, bővített és javított kiadása is címéhez híven, újszerű módon, egymást betűrendben követő közel 900 szócikkben tárgyalja a francia nyelvtant, a francia nyelv történetét és jelenlegi állapotát, használatának szabályait és szabálytalanságait. További újdonsága, hogy a magyaroknak különösen sok nehézséget okozó problémák részletes, kontrasztív módszerű elemzése mellett bemutatja a franciának a világ különböző országaiban beszélt változatait, a francia nyelv tanulmányozása szempontjából is fontos nyelvészeti alapfogalmakat, valamint azokat a már nem élő, jelentősebb francia és külföldi nyelvészeket, nyelvtanírókat, szótárírókat is, akik maradandót alkottak a francia nyelvvel kapcsolatos ismeretek területén. Az önálló szócikkben tárgyalt kérdések kiválasztásában elsősorban a tanítás során szerzett tapasztalatainkra támaszkodtunk. E tapasztalatokat összevetettük néhány olyan betűrendes feldolgozással is, amely az utóbbi években Franciaországban jelent meg.... Tovább

Fülszöveg

A francia nyelv lexikona második, bővített és javított kiadása is címéhez híven, újszerű módon, egymást betűrendben követő közel 900 szócikkben tárgyalja a francia nyelvtant, a francia nyelv történetét és jelenlegi állapotát, használatának szabályait és szabálytalanságait. További újdonsága, hogy a magyaroknak különösen sok nehézséget okozó problémák részletes, kontrasztív módszerű elemzése mellett bemutatja a franciának a világ különböző országaiban beszélt változatait, a francia nyelv tanulmányozása szempontjából is fontos nyelvészeti alapfogalmakat, valamint azokat a már nem élő, jelentősebb francia és külföldi nyelvészeket, nyelvtanírókat, szótárírókat is, akik maradandót alkottak a francia nyelvvel kapcsolatos ismeretek területén. Az önálló szócikkben tárgyalt kérdések kiválasztásában elsősorban a tanítás során szerzett tapasztalatainkra támaszkodtunk. E tapasztalatokat összevetettük néhány olyan betűrendes feldolgozással is, amely az utóbbi években Franciaországban jelent meg.
Könyvünkben szándékosan nem foglalkozunk azokkal a nyelvtani kérdésekkel, amelyek nem okoznak problémát a magyar anyanyelvű tanulóknak.
Egyes jelenségek nem önálló szócikk formájában, hanem valamely nagyobb egységen belül szerepelnek könyvünkben. Például a szóösszetétel a szókészlet (A francia ~ jellemzői és változásai) című szócikkben, vagy a közvetlen múlt idő a múlt idő címűben. A kötet végén található részletes tárgy, szó- és névmutató azonban segíti a francia, egyedi vagy gyűjtőnevükön egyaránt könnyen megtalálja. Vissza

Tartalom

Előszó
Bevezetés
A fonetikai átírásban használt jelek
Rövidítések és jelek
A szócikkekhez felhasznált művek jegyzéke
Nyelvtani kifejezések: Francia-magyar jegyzék
Nyelvtani kifejezések. Magyar-francia jegyzék
Lexikon1
Tárgy-, szó- és névmutató607
Térképek667
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv