A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Régi cigány szótárak és folklór szövegek I-III.

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Hagyományok Háza
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 1.071 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Cigány 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-7363-72-6
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával. Megjelent 500 példányban. Eredeti védődobozban.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg


Ebben a kötetben 18-19. századi és 20. század eleji cigány glosszáriumok, valamint a 19. században és a 20. század elején elszórtan publikált cigány folklór szövegek olvashatóak - együtt. Indokolja együttközlésüket, hogy az eddigi témabeli cikkek, tanulmányok mind kiemelték a népköltészeti műfajok nyelvmegőrző funkcióját, vagyis: sok szót az időben csak a népköltés alkotásai őriznek meg. A néphagyomány szövegeinek konzerváló képessége rendkívül lényeges, mert támpontot nyújt egy-egy szó korábbi jelentésének/jelentéseinek megállapításához. A cigány nyelvekre vonatkozóan ez különösen igaz, hiszen akik anyanyelvükként beszélik valamelyiket, jól tudják, hogy a szavak legnagyobb része többjelentésű.
A kirekesztéseknek, az előítéleteknek és a diszkriminációknak a felsorolását azért is tartottam szükségesnek, hogy láthatóvá váljon az a társadalmi környezet, amelyben a cigányság ezt a magas színvonalú szóbeli tradíciót létrehozta.
Az elhatározásom az volt, hogy ennek méltó bemutatása... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem