kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 165 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-232-266-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| A kisüzemi pulyka-, gyöngyös- és galambhústermelés közgazdasági jellemzői (Dr. László Lajosné) | 7 |
| A pulyka-, a gyöngytyúk- és a galambhústermelés, -fogyasztás alakulása | 7 |
| A kistermelés jövedelmezőségi viszonyai | 11 |
| A fejlesztés lehetősége, iránya | 12 |
| A termelés feltételeinek megteremtése | 14 |
| Amit az adózásról tudni kell | 15 |
| Pulykahústermelés (Benedek András) | 19 |
| Termelésszervezés | 20 |
| A nagyüzem kapcsolatfelvétele a kistermelővel | 21 |
| A kapcsolat tartása | 22 |
| A pulykanevelésre vállalkozó kistermelővel szemben támasztott követelmények | 23 |
| Az elszámolás módja | 24 |
| A pulykanevelés három fázisának legfontosabb termelési mutatói | 28 |
| Az üzemarányok | 29 |
| A pulykahústermelésben szerepet játszó hibridek | 30 |
| A hazánkban forgalmazott hibridek | 31 |
| A pecsenyepulyka utónevelése | 34 |
| A pulyka-utónevelő és berendezése | 34 |
| Az utónevelő épület | 34 |
| Az utónevelő gépészeti és technológiai berendezései | 34 |
| Állománysűrűség | 44 |
| Az előnevelt pulykák szállítása, fogadása | 45 |
| Istállóklíma a utónevelés alatt | 52 |
| A hőmérséklet | 52 |
| A páratartalom | 54 |
| A szellőztetés | 54 |
| A megvilágítás | 56 |
| A takarmányozás | 57 |
| Az itatás | 62 |
| A vágás időpontja | 63 |
| Nyilvántartások | 63 |
| A gondozás alapelvei | 65 |
| A pecsenyepulykával szemben támasztott minőségi követelmények | 67 |
| A pecsenyepulyka átadásakor előforduló hibák | 68 |
| Általános minőségi követelmények a szabvány szerint | 68 |
| A pecsenyepulyka átadása vágásra, szállítása | 70 |
| Gyöngytyúkhústermelés (Pintér Levente) | 73 |
| Forgalmazás, termelésszervezés | 75 |
| A gyöngytyúkhústermelésben szerepet játszó hibrid | 77 |
| A pecsenyegyöngyös nevelése | 79 |
| A pecsenyegyöngyösnevelés feltételei (intenzív nevelés) | 80 |
| A nevelőépületek előkészítése a naposállatok fogadására | 81 |
| A naposgyöngyösök fogadása, almozás | 83 |
| Állománysűrűség | 84 |
| Szellőztetés, páratartalom | 86 |
| Fűtés, hőigény | 87 |
| Megvilágítás | 88 |
| Takarmányozás, itatás | 89 |
| Takarmánykiegészítés | 93 |
| Általános tennivalók | 93 |
| A félintenzív nevelés | 95 |
| Elhelyezés, előkészítés a fogadásra, állománysűrűség | 96 |
| Kifutóztatás | 96 |
| Hőmérséklet | 96 |
| Megvilágítás | 97 |
| Almozás | 98 |
| Takarmányozás, itatás | 98 |
| Testtömeg-gyarapodás | 98 |
| A pecsenyegyöngyössel szemben támasztott minőségi követelmények | 100 |
| A pecsenyegyöngyös szállítása | 102 |
| Higiéniai és állategészségügyi tudnivalók | 105 |
| Galambhústermelés (Dr. Ballai Attila) | 109 |
| Termelésszervezés | 109 |
| A kisüzemi galambhústermelésben szerepet játszó fajták | 112 |
| Speciális haszongalambfajták | 113 |
| A texán | 114 |
| Óriás posta | 116 |
| Carnoau | 117 |
| A king fajta | 118 |
| A húsgalamb-előállítás | 121 |
| A tenyészanyag-megválasztás szempontjai | 121 |
| Szaporaság | 122 |
| Hústermelés | 125 |
| Tenyészgalambok elhelyezése, tartása | 128 |
| A galambházzal szemben támasztott követelmények | 130 |
| A törzsállomány gondozása | 136 |
| Volieres húsgalambtartás | 137 |
| Ketreces húsgalambtartás | 138 |
| Tenyésznövendék galambok nevelése | 141 |
| Takarmányozás, takarmányértékesítés | 142 |
| Tenyésznövendék galambok takarmányozása | 146 |
| A húsgalambbal szemben támasztott minőségi követelmények | 147 |
| Húsgalambok átadása vágásra, szállításra | 149 |
| Irodalomjegyzék | 151 |
| Függelék | 153 |
| 1. melléklet | 155 |
| 2. melléklet | 158 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.