1.034.743

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfi-, és kisállattenyésztés

(Kiegészítés)/Baromfi-, és kisállattenyésztő képzést folytató iskolák tankönyve

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9185-40-X
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: Á-103.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. Baromfi feldolgozása.......................................3
1.1. Az árubaromfi átvétele, minősítése..........................3
1.2. A baromfi szállítása......................................4
1.2.1. Az állatok előkészítése szállításra ......................5
1.2.2. A baromfi szállítása.................................5
1.3. A baromfifeldolgozó belső elrendezése.......................7
1.4. A baromfi függesztése....................................8
1.5. A baromfi kábítása ......................................9
1.6. A vágás, véreztetés .....................................10
1.6.1. A kézi vágás......................................10
1.6.2. A gépi vágás .....................................10
1.6.3. A véreztetés......................................11
1.7. A forrázás............................................11
1.7.1. A forrázó víz hőmérséklete...........................12
1.7.2. A forrázás időtartama...............................12
1.7.3. A forrázó víz, vagy a baromfi mozgatásának intenzitása.....12
1.8. A kopasztás...........................................13
1.8.1. A kopasztógépek ..................................13
1.9. A perzselés, mosás .....................................15
1.10. A bontás, bontóvonal...................................16
1.10.1. A hagyományos bontás műveletei ....................16
1.10.2. A gépesített bontás munkaműveletei...................17
1.11. A darabolás..........................................19
1.12. A pecsenyekacsa, liba és a kövérárú feldolgozása .............20
1.12.1. Paraffinozás.....................................20
1.12.2. Az előhűtés .....................................20
1.12.3. A máj feldolgozása................................20
|M3. A baromfi csomagolása.................................22
A feldolgozott termékek fagyasztása ... .. ...... 22
1.15. A tojás feldolgozása ...................................23
1.16. A tartósított baromfihús készítmények......................23
1.17. A baromfitoll feldolgozása ..............................23
1.17.1. A toll mosása ....................................23
1.17.2. A toll centrifugálása, szárítása .......................24
1.17.3. A toll osztályozása, egységesítése.....................24
2. A házinyúl feldolgozása....................................26
2.1. A nyúl átvétele, szállítása ................................26
2.2. A nyúl feldolgozása.....................................26
2.2.1. A kábítás........................................26
2.2.2. A függesztés......................................27
2.2.3. A vágás, véreztetés.................................27
2.2.4. A nyúzás ........................................27
2.2.5. A bontás.........................................27
2.2.6. Mosás ..........................................28
2.2.7. A testformázás, csomagolás..........................28
2.3. A nyúlbőr kezelése .....................................28
2.3.1. Feszítés, tisztítás, szárítás, osztályozás..................28
3. A hobbiállatok tartása, tenyésztése...........................30
3.1. Az állatvédelmi törvény .................................30
3.2. A kutya tenyésztése.....................................32
3.2.1. A kutya származása, háziasítása, elnevezései.............32
3.2.2. A kutyatartás feltételei..............................33
3.2.3. A gyakoribb kutyafajták.............................34
3.2.3.1. Erdélyi kopó (Canis familiaris sagax braco Transsylvanicus)..........36
3.2.3.2. Puli (Canis familiaris ovilis villosus hungaricus. Raisits, 1924) ..... ...37
3.2.3.3. Pumi (Canis familiaris ovilis villosus terrarius. Raitsits-Anghi 1935)........38
3.2.3.4. Komondor (Canis familiaris pastorialis villosus hungaricus. Raisits, 1924)..39
3.2.3.5. Kuvasz (Canis familiaris undulans hungaricus, dr. Abonyi L, 1935).......40
3.2.4. A kutya szaporítása ................................41
3.2.5. A kutya táplálása..................................41
3.2.6. A kutya ápolása...................................42
3.2.7. A kutyáról emberre terjedő betegségek..................42
3.2.7.1. Vírus okozta betegségek......................42
3.2.7.2. Baktériumok okozta betegségek ................43
3.2.7.3. Külső paraziták okozta betegségek..............43
3.2.7.4. Belső paraziták okozta betegségek ..............44
3.3. A macska tenyésztése ...................................44
3.3.1. A macska származása...............................44
3.3.2. A gyakoribb macskafajták ...........................45
3.3.2.1. Hosszú szőrű macskák (perzsák)................45
3.3.2.2. Félhosszú szőrű macskák .....................46
3.3.2.3. Rövid szőrű macskák ........................46
3.3.2.4. Sziámi és keleti rövid szőrű macskák ............47
3.3.3. A macska szaporítása...............................48
3.3.4. A macska táplálása.................................48
3.3.5. A macska ápolása, elhelyezése.........................49
3.3.6. A macskánál előforduló fontosabb betegségek............50
3.4. A hobbiból tartott egyéb állatok ...........................51
3.4.1. Terráriumban tartott állatok..........................51
3.4.1.1. A tengerimalac (Cavis porcellus L.) tartása........52
3.4.1.2. A szíriai aranyhörcsög (Mesocricetus a. auratus Waterhouse) .........53
3.5. Díszmadarak tartása ....................................55
3.5.1. A szobamadarak elhelyezése .........................55
3.5.2. Díszmadárfajok...................................56
3.5.2.1. Díszpintyek (Estrildidae) családja...............56
3.5.2.2. Valódi szövőmadarak (Ploceidae) családja.........57
3.5.2.3. Pintyfélék családja (Fringillidae)................58
3.5.2.4. Papagájok (Psittacidae).......................59
3.5.3. A díszmadarak takarmányozása.......................61
Tartalomjegyzék ...........................................63
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv