kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 192 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-9099-28-7 |
| Bevezetés | 3 |
| A baromfihús szerepe a táplálkozásban | 5 |
| Általános mikrobiológiai és táplálkozás-élettani ismeretek | 9 |
| A tápanyagok csoportosítása | 9 |
| Az emésztés, a felszívódás folyamata az ember szervezetében | 12 |
| Emésztés | 14 |
| Felszívódás | 18 |
| Kiválasztás | 19 |
| Mikrobiológiai ismeretek | 20 |
| A mikroorganizmusok sejtjeinek szerkezete | 22 |
| A mikroorganizmusok kémiai összetétele | 23 |
| A mikroorganizmusok életfeltétele | 24 |
| A mikroorganizmusok életjelenségei | 27 |
| A mikroorganizmusok szaporodása | 30 |
| A mikroorganizmusok életműködésének szabályozása | 32 |
| Mikrobás élelmiszerromlások | 33 |
| Mikrobás ételmérgezések | 34 |
| Ellenőrző kérdések | 35 |
| A baromfifajok általános ismertetése | 37 |
| Tyúkfélék | 38 |
| Pulykafajták | 40 |
| Gyöngyösfajták | 41 |
| Vízibaromfi-félék | 42 |
| A baromfifélék szervezeti felépítése | 45 |
| A mozgás szervrendszere | 46 |
| Csontrendszer | 46 |
| A baromfifélék izomzata | 47 |
| Az emésztőszervek rendszere | 48 |
| A baromfi kültakarója | 49 |
| A baromfifajok testtájai | 51 |
| Az élő baromfi minősítése | 55 |
| A baromfi minőségét befolyásoló tényezők | 58 |
| Állat-egészségügyi ismeretek | 63 |
| A helytelen baromfitartás okozta megbetegedések | 64 |
| A takarmányozási hibákból eredő betegségek | 65 |
| Fertőző betegségek | 67 |
| Az élősködők (paraziták) okozta betegségek | 70 |
| Az élőbaromfi-félék felvásárlása, szállítása, átvétele | 73 |
| Az élőbaromfi-félék felvásárlása | 73 |
| Átvétel a termelő telephelyén | 77 |
| Átvétel a feldolgozó telephelyén | 78 |
| A feldolgozó telephelyén történő átvétel, vágás utáni minősítés alapján | 78 |
| Az élő baromfi szállítása | 80 |
| Az élő baromfi átvétele a feldolgozó telephelyén | 83 |
| Szállítási veszteségek és az azt befolyásoló tényezők | 87 |
| Ellenőrző kérdések | 88 |
| Az elsődleges feldolgozás technológiája | 91 |
| A baromfifeldolgozó üzemek telepítése, technológiai elrendezése | 91 |
| A baromfifeldolgozó vonal teljesítménye, kapacitása, termelékenységi mutató | 94 |
| Technológiai paraméterek | 105 |
| A baromfiipar legfontosabb termelési mutatószámai | 106 |
| A függesztés és jelentősége. A különböző függesztési módszerek | 107 |
| A kábítás élettani hatása, szükségessége, kábítási módok | 116 |
| A baromfi vágása | 123 |
| A véreztetés | 128 |
| A baromfi forrázása | 132 |
| Lágy forrázás | 132 |
| Félkemény forrázás | 133 |
| Kemény forrázás | 134 |
| A baromfi kopasztása | 145 |
| Hengeres kopasztógépek | 147 |
| Gumiujjas kopasztógépek | 150 |
| A baromfi perzselése | 162 |
| A baromfitest mosása | 164 |
| A baromfi bontása (zsigerelés) | 166 |
| Ellenőrző kérdések | 174 |
| A penumatikus szállítás technológiája | 179 |
| Ellenőrző kérdések | 182 |
| A baromfiipar higiéniai előírásai | 183 |
| Üzemi higiénia | 184 |
| Személyi higiénia | 186 |
| Áruhigiénia | 188 |
| Fertőtlenítés, fertőtlenítőanyagok | 191 |
| Ellenőrző kérdések | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.