| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 175 oldal |
| Sorozatcím: | Mezőgazdasági Kiskönyvtár-Kincses Könyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. |
| Bevezetés | 3 |
| A baromfi külleme | 7 |
| A háziszárnyasok testtájai és külleme | 7 |
| A bőr és a tollazat | 9 |
| A tojástermelésre utaló küllemi jelek | 12 |
| A baromfi ivarának és korának megállapítása | 13 |
| A baromfi tenyésztése | 17 |
| Alapfogalmak | 17 |
| Tenyésztési módszerek | 18 |
| A tisztatenyésztés | 18 |
| A keresztezés | 20 |
| A tenyészkiválasztási eljárások | 22 |
| Tömegkiválasztás és egyedi kiválasztás | 23 |
| Ivadékvizsgálat és családkiválasztás | 23 |
| A tenyészállatok kiválasztása | 24 |
| Az életerő | 25 |
| A termékenység és a kelési képesség | 25 |
| A növekedési erély és a tollasodás | 27 |
| A hústermelő-képesség | 28 |
| A tojástermelő-képesség | 29 |
| A tojásképződés | 29 |
| A tojás összetétele és minősége | 30 |
| A tojástermelést befolyásoló tényezők | 32 |
| Az ivarérettség | 32 |
| A ciklushosszúság | 33 |
| A termelés folyamatossága | 33 |
| A kotlás | 33 |
| A tojástermelés csapófészkes ellenőrzése | 34 |
| A baromfi törzskönyvezése | 37 |
| A tyúk tenyésztése | 40 |
| A tyúkfajták ismertetése | 40 |
| A magyar tyúk | 40 |
| A hazánkban tenyésztett külföldi tyúkfajták | 45 |
| A keltetés | 49 |
| A tenyésztojások kiválasztása, gyűjtése és raktározása | 49 |
| A természetes keltetés | 51 |
| A mesterséges keltetés | 53 |
| A csibenevelés | 61 |
| A természetes felnevelés | 61 |
| A mesterséges csibenevelés | 61 |
| A növendékcsibék nevelése | 81 |
| A tyúkok tartása | 84 |
| A tyúkállomás elhelyezése | 85 |
| A tyúkok gondozása | 98 |
| Egyéb tyúkfélék tenyésztése | 103 |
| A gyöngytyúk tenyésztése | 103 |
| Pulykatenyésztés | 106 |
| Pulykafajták | 106 |
| A pulyka tenyésztése | 108 |
| A víziszárnyasok tenyésztése | 112 |
| Lúdtenyésztés | 112 |
| Lúdfajták | 112 |
| A lúd tenyésztése | 114 |
| Kacsatenyésztés | 118 |
| Kacsafajták | 118 |
| A kacsa tenyésztése | 120 |
| A baromfi takarmányozása | 128 |
| A takarmányok összetétele | 129 |
| Fehérje | 130 |
| Zsírok és szénhidrátok | 131 |
| Ásványi anyagok | 132 |
| Vitaminok | 132 |
| Antibiotikumok | 133 |
| A baromfi takarmányai | 134 |
| Magvak | 134 |
| Ipari melléktermékek | 136 |
| Zöld-és vizenyős takarmányok | 139 |
| Takarmánykiegészítő anyagok | 140 |
| Az ivóvíz | 141 |
| A takarmányok előkészítése | 142 |
| Az etetés módja | 142 |
| A takarmányozás gyakorlati végrehajtása | 144 |
| A tyúkok takarmányozása | 144 |
| A gyöngytyúk takarmányozása | 153 |
| A pulyka takarmányozása | 154 |
| A ludak takarmányozása | 157 |
| A kacsa takarmányozása | 161 |
| Nagyüzemi baromfitenyésztés szervezése | 165 |
| Nemesítő üzem | 166 |
| Szaporító üzem | 166 |
| Árutermelő üzem | 167 |
| Tojástermelő üzem | 167 |
| Baromfihús-termelő üzem | 167 |
| Mezőgazdasági társulások és termelői szakcsoportok szerepe a baromfitenyésztés fejlesztésében | 169 |