A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Alkohol-kiszolgálás felelősséggel

Felelős italfelszolgálás tréning/Belső jegyzet/Kiszolgálók kézikönyve

Szerző
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A borító nyomdahibás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"A Kiszolgálók Kézikönyve, amelyet a kezükben tartanak egy olyan kézikönyv, amely használható képességeket, jogi és szociális felelősséget és bevált gyakorlatokat ad annak érdekében, hogy... Tovább

Előszó

"A Kiszolgálók Kézikönyve, amelyet a kezükben tartanak egy olyan kézikönyv, amely használható képességeket, jogi és szociális felelősséget és bevált gyakorlatokat ad annak érdekében, hogy megvalósuljon a felelősségteljes alkohol-kiszolgálás a vendéglátás és kiskereskedelem területén.
E kézikönyv alapján megismerhetik a hazai és nemzetközi jogszabályokat és saját jogi felelősségüket, tovább adhatják az alkoholt értékesítők szociális felelősségét azon munka és társadalmi közösségek részére, amelyben dolgoznak és élnek, és ajánlhatják a bevált gyakorlatot saját szakmájukon belül.
A vendéglátás és a kiskereskedelem területén dolgozó valamennyi személynek ismernie kell, tiszteletben kell tartania és meg kell értenie az alkohol-kiszolgálással kapcsolatos saját felelősségét, tudnia kell, hogy az alkohol miként hat az emberi testre, valamint az alkoholfogyasztással összefüggő előnyöket és kockázatokat." Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetés 6
1. Italmérési jogszabályok 7
1.1. Kereskedelmi és kereskedelmen kívüli alkohol forgalmazás 7
1.2. Italmérési engedély 7
1.3. Nyitvatartási idő 8
1.4. Életkor és alkohol 9
1.5. Egyéb kötelezettségek / szabálysértések 13
1.6. Egyéb drogok 15
1.7. Mi történik, ha megszegi a törvényt? 17
1.8. Összefoglaló / feladatok 19
2. Az Alkohol - 21
2.1. Az alkohol és az emberi szervezet 22
2.2. Az italok alkoholtartalma 25
2.3. Kiszolgálási egységek 27
2.4. Alkoholfogyasztás és járművezetés 28
2.5. Kijózanodás 30
2.6. Alkohol és egészség 30
2.7. Összefoglaló / feladatok 37
3. A megfelelő atmoszféra megteremtése 39
3.1. Üzleti rend meghatározása 42
3.2. Bűncselekmények és rendzavarás megelőzése 43
3.3. Záróra politikák 44
3.4. Felelősségteljes vendéglátás és HÍV / AIDS kockázata 45
3.5. Összefoglaló / feladatok 46
4. fejezet: Problémák kezelése, emberi képességek 47
4.1. Bajok megelőzése 47
4.2. Vendégpanaszok 48
4.3. A kiszolgálás megtagadása 48
4.4. Lehetséges problémahelyzetek 49
4.5. Problémás helyzetek kezelése 51
4.6. Események feljegyzése 52
4.7. Képzett kiszolgálók 53
4.8. Összefoglaló / feladatok 53
5. További információk, jogszabályok jegyzéke 55

Bártfai Endre

Bártfai Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bártfai Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv