| Bártfai Laci bácsi húsos szakácskönyve | 5 |
| A húsokról általában | 5 |
| A húsok lemosása, áztatása | 8 |
| Forrázás (blansírozás) | 8 |
| Letisztítás (parírozás) | 8 |
| Tűzdelés (spékelés) | 9 |
| A húsok darabolása, szeletelése, aprítása, darálása | 9 |
| A szarvasmarha | 12 |
| Húsrészek osztályozása, felhasználása, sütés-főzéshez való célszerű előkészítése | 12 |
| A legnemesebb húsrész, a bélszín (vesepecsenye) előkészítése | 13 |
| Bélszínjava-szelet, bifsztek (beefsteak) | 14 |
| Bélszíntál Colbert módon | 14 |
| Bélszínszeletek Rossini módra | 15 |
| Madeiramártás | 16 |
| Barna mártás (spanyol) | 16 |
| Wellington-bélszín | 17 |
| Bélszínszelet Budapest módra | 18 |
| Dupla bélszínjava | 18 |
| Bélszín kókusztejjel | 19 |
| Bélszínszeletek "Monte-Carlo" módra | 18 |
| Tatár bifsztek (nem darált, vágott, eredeti) | 20 |
| Hátszín (rostélyos) | 21 |
| A steak készítése | 21 |
| Töltött rostélyos, töltött felsál előkészítése | 22 |
| Velős göngyölt hátszín | 23 |
| Hátszínszelet "bankár" módon | 24 |
| Hátszínszeletek "Bordelaise" módra | 24 |
| Bordeaux-i mártás | 25 |
| Olajbogyós-sonkás rostélyos | 25 |
| Sopron környéki rostélyos | 26 |
| Hátszínfilé sóágyban sütve | 26 |
| Éltető erőleves | 27 |
| Erőleves égetett tésztával | 27 |
| Ukrán borscs (céklás húsleves) | 28 |
| Marhahúsos kenyér | 28 |
| Párolt marhasültek | 29 |
| Párolt marhafelsál rozlingmártásban | 29 |
| Déli pikáns pecsenye | 30 |
| Tejfeles-mustáros marhahús | 30 |
| Konyakos húsgolyócskák | 31 |
| Zöldséges feketepecsenye | 31 |
| Marhahúsos kuszkusz | 32 |
| Marhafartő savanyú lében | 32 |
| Körtekoronás marhafelsál | 33 |
| Mézzel pácolt marhafelsál | 33 |
| Marhafelsál barna sörben | 34 |
| "Ahogy szeretem" vadas marha | 34 |
| Illatos, ecetes marhahús | 36 |
| Kapribogyós-édesboros marhacomb | 36 |
| Babos marhafartő | 37 |
| Párolt "savanykás" marhalapocka | 37 |
| Kaliforniai marhaszelet | 38 |
| Szörpben pácolt fehérpecsenye | 38 |
| Csípős fehérpecsenye | 39 |
| Sörben pácolt, vitaminos szelet | 39 |
| Főtt marhafartő, főtt marhahús (leveshúsok) | 40 |
| Fehérpecsenye "gyöngyöző lében" | 40 |
| Gazdák kedvenc levese | 41 |
| Erdélyi tokány "Nagyapám ízlésére" | 41 |
| Fóti pincepörkölt | 42 |
| Brazil marhatokány | 42 |
| Szalonnába bújtatott paráz shús | 43 |
| "Csupi" marhapörköltje | 43 |
| Libamájas húsgombócok | 44 |
| Marhahús zöld olajbogyóval | 44 |
| Sajtos marhahúspogácsa | 45 |
| Brokkolis gomolyasajtos rizottó | 45 |
| Főtt marhacsípőfartő erdélyi sommártással | 46 |
| Ököruszály krémmártással | 46 |
| Húscipó hússal, zöldséggel töltve | 47 |
| Burgundi lében pezsegtetett marharagu | 47 |
| Mészárostokány | 48 |
| Herány-tokány | 49 |
| Marhahúsos canelloni | 49 |
| Szőlőleveles töltike (marhahúsból) | 50 |
| Kókusztejben pancsoló marhahúsgombócok | 50 |
| Sólet "teremfőnök" módra | 51 |
| Apróhúsból (nyesedékből) és belsőségből készült ételek | 51 |
| Olasz parmezános pacal | 53 |
| Pacal csőben sütve | 53 |
| Magyaros hússaláta | 54 |
| Hidegkonyhai készítmények | 54 |
| Angol bélszíntál | 54 |
| Angol bélszyntál | 55 |
| Hagymás rostélyos | 55 |
| Hunyadi-rostélyos | 56 |
| Hortobágyi rostélyos puliszkával | 57 |
| Majoránnás marhaszelet | 57 |
| Bélszíntál Pompadour módon | 58 |
| Svéd mártás | 58 |
| Erdei gombás, párolt marhafelsál | 59 |
| "Hét vezér" tokány | 59 |
| Hortobágyi marhatokány | 60 |
| Pásztorcsupru cseréptálban | 60 |
| Pásztorpörkölt | 61 |
| A borjú | 62 |
| Meggyes borjúszűzpecsenye | 62 |
| Borjúszelet töltött paradicsommal | 63 |
| Zöldborsós borjúkaraj | 64 |
| Szegfűborsos borjúfelsál | 64 |
| Borjúkaraj római tálban | 65 |
| Tejfölös borjúpecsene | 65 |
| Fűszeres borjúnyak | 65 |
| Mustáros borjúnyak | 66 |
| Üszőhúsos "tele-fazék" | 66 |
| Borjújava edényben | 67 |
| Tejfeles-gombás borjúnyelv | 67 |
| Spárgás-gombás borjúszűzsült | 68 |
| Borjúbecsinált hercegnő módra | 68 |
| Borjúszűzsült joghurtban | 69 |
| Borjúvesés (karaj és vese egyben) | 69 |
| "Mesés-vesés" borjúlapocka | 69 |
| Borjúkaraj fügekalappal | 70 |
| Fehérborban úsztatott borjúbunda | 70 |
| Borjúbunda burgonyaköntösben | 70 |
| Rántott borjúborda rozmaringgal | 71 |
| Du Barry-borjúkaraj | 71 |
| Borjúkaraj "gombafelhőben" | 72 |
| Borjúcsülök | 73 |
| "Alkoholos fehér lében" párolt borjúcsülök | 73 |
| Borjúcsülök bajorosan | 73 |
| Tejfeles-gombás borjúcsülök | 74 |
| Borjúcsülökragu | 74 |
| Borjú- és sertéssültek | 75 |
| Borjúszegy mazsolás töltelékkel | 76 |
| Borjúlapocka tésztával töltve | 76 |
| Tárkonyos borjúrózsa | 77 |
| Borjúsült zöld olívával | 77 |
| Borjújava mogyorós bundában | 78 |
| Borjúfelsál kötözött zuöldségekkel | 79 |
| Kék szalag (borjúból) | 79 |
| Borjútekercs habart tojással | 80 |
| Fonyódi borjúszeletek | 80 |
| Zöldfűszeres borjúfelsál | 81 |
| Sertéshálóban sült borjúfrikandó | 81 |
| Vajas borjúsült | 82 |
| Borjúsültes tál | 82 |
| Hideg borjúsült | 83 |
| borjúfazék "betyárok kedvire" | 83 |
| Borjúfondu | 84 |
| Borjúhúspástétom | 84 |
| Kapros-gombás borjúfelsál vajas lúdgégetésztával | 85 |
| A sertés | 86 |
| Malachúsok | 86 |
| Mézes-fűszeres malacoldalas | 86 |
| Malackaraj szilvás gombamártással | 87 |
| Malacsült forró lencsesalátával | 87 |
| Hárommártásos malackaraj | 88 |
| Narancsos malackaraj | 89 |
| Sörrel kenegetett malackaraj | 90 |
| Rántott malackaraj | 90 |
| Paradicsomos malaclapocka csőben sütve | 91 |
| paprikás szűzszeletkék | 91 |
| Laktató malacka füstölt sajtban | 92 |
| Malaccomb "kondás" módra | 92 |
| Pikáns malaccombszeletek | 93 |
| A sertéskaraj kicsontozása | 93 |
| A sertéstarja kicsontozása | 94 |
| Sertéskaraj egybesütve, töltve | 94 |
| Töltött sertésoldalas | 94 |
| Sertéscsülök egyben sütve | 94 |
| Sertésflekken | 95 |
| Sertéscsülök "jóasszony" módra | 95 |
| Kéttányéros sertéscsülök | 96 |
| Káposztás füstölt csülök gerslivel | 96 |
| "Tordai" sertéscsülök | 97 |
| Sült csülök aszalt szilvával | 98 |
| Székely sertéscsülök | 98 |
| "Szaunáztatott" csülökragu | 99 |
| Sertéscsülök marinádban | 99 |
| Bőrös sertésdió sonkával és borsóval | 100 |
| Kolbászhússal töltött sertéskaraj | 100 |
| Marhahússal töltött sertéskaraj | 101 |
| Marhahúsból készült prád | 102 |
| Lángolt kolbásszal töltött sertéskaraj | 102 |
| Sertésborda tejfeles gombával | 103 |
| Hentesek ebédje | 103 |
| Zöldleves-hagymás sertésborda | 104 |
| Erdélyi sertésborda (ahogy a hargitaiak szeretik) | 104 |
| Kalocsai sertésborda | 105 |
| Sertésborda savanyú káposztás ágyon | 106 |
| Rántott sertésborda citrommal | 106 |
| Magyaros sertésborda | 107 |
| Tenkes szelet sült burgonyával | 108 |
| Búbos hús | 108 |
| "Részeges" pecsenye | 109 |
| Sonkás tekercs | 109 |
| Vadászpecsenye | 109 |
| "Stefánia" töltött borda | 110 |
| Káposztába rejtett sertésborda | 110 |
| Krumplis tekercs | 111 |
| "Bajuszpapi" pecsenyéje | 111 |
| Sertésbordák fűszeresen | 112 |
| Vajas tésztába burkolt sertésborda | 112 |
| Káposztabundás hús | 113 |
| Római tálban sült sertésszűzpecsenye | 113 |
| Tejben altatott pecsenye | 114 |
| "Ezersziget" sertésszűzfilé | 114 |
| Sertésbabragu - lángolt kolbásszal | 115 |
| Uborkás sertéstáskák | 115 |
| Pirított zöldséges sertéshús | 116 |
| Alufóliás flekken | 116 |
| Mexikói sertésflekken | 117 |
| Sertésfrikandó zöldségpürével | 117 |
| Kuktában párolt sertésfrikandó | 118 |
| Tojáskocsonyás sertésdió | 118 |
| Legegyszerűbb rablóhús | 119 |
| Burgonyás rakottas | 119 |
| Bakonyi sertésborda | 120 |
| Pikáns göngyölt karaj | 120 |
| Egyszerű, gyors fokhagymás karaj | 121 |
| Sajtos sertésszűzpecsenye tésztába csomagolva | 121 |
| "Szőlőlében" sült szűzpecsenye | 122 |
| Paradicsomos-zöldbabos sertésszűzpecsenye | 123 |
| Erdei gombás szűzpecsenye vörös lében | 123 |
| Sertésszűzpecsenye "Mama" módra | 124 |
| "Kubai" hideg szűzpecsenye | 124 |
| Velős-kapros sertésfelsál | 125 |
| Pátyi pecsenye | 125 |
| Rózsás-gombás tokány | 126 |
| Zsebes sertéspecsenye | 126 |
| Kisalagi sertéslapocka | 127 |
| Borókás sertéslapocka | 127 |
| Boszorkányflekken | 128 |
| Márványsajtos, töltött tarjatekercs | 128 |
| Rablóhús fóliában | 129 |
| Itáliai húsrudak nyárson | 129 |
| Borda vadnyugati módra | 130 |
| "Burgonyapaplanos" füstölt sertésborda | 130 |
| Sonkába bújtatott sertésborda | 131 |
| Borászfiú csemegéje | 131 |
| Vidékies sertésborda | 132 |
| Rokfortos-bújtatott "Havanna" mézes sertéskaraj | 133 |
| Karajba rejtett húsgombóc, rizságyon | 133 |
| "Lángoló", gombás borda | 134 |
| "Füstös" sertésborda töltve | 134 |
| Húsalagútba bújtatott kolbász | 135 |
| Kolbásztöltelékes hústekercs | 135 |
| Tormával töltött rántott szelet | 136 |
| Disznótoros pecsenye | 136 |
| "Londoni" sertéstarja | 137 |
| Konyhalegények eledele | 137 |
| Párolt gombás tarja | 138 |
| Bakonyi zsiványpecsenye | 138 |
| Cigánypecsenye (ahogy én készítem) | 139 |
| Erdélyi flekken | 139 |
| Fokhagymás sertéstarja kolozsvári szalonnával | 140 |
| Flekken mustárbundában | 140 |
| Kurucok kedvenc pecsenyéje | 140 |
| Illatos selymes rántott hús | 141 |
| Párolt ropogós szeletek | 141 |
| Füstölt sonka sajtkalappal | 142 |
| Sertésdagadó rizsben altatva | 142 |
| Sertésoldalas-barbecue | 142 |
| Töltött sertésoldalas | 143 |
| Köményes sült oldalas | 144 |
| Abasári töltött sertésdagadó | 144 |
| Cigányprímás kedvence | 145 |
| Sertésdagadó fokhagymás fűszerekkel | 145 |
| Balatonföldvári sertéshússzeletek | 145 |
| Ecetes-fokhagymás hús | 146 |
| Festőművész kedvence | 146 |
| Párolt gyümölcsös frikandó | 147 |
| Sertésdió "joghurttóban fürdetve" | 147 |
| Sajtbundás sertésdió | 148 |
| Sajttal-sonkával borított sertésdió | 148 |
| Morzsás sajtba fojtott hús | 149 |
| Sajttal borított sertés paradicsomlében | 149 |
| Mainzi sertéssült | 149 |
| Fokhagymás "szerecsen" szelet | 150 |
| Frikandó paprikalében "fürdetve" | 150 |
| Kalocsai paprikás sertésfrikandó | 151 |
| Sertésfrikandó csirkemájjal, kapros lében | 151 |
| Fóti vagdalt "Bajuszpapi" módon | 152 |
| Magyaros töltött paprika | 152 |
| Házias "vörös" sertéssült | 153 |
| Juhtúróval rakott húsos makaróni | 154 |
| Legényfogó hús | 154 |
| Igazi magyar sertéspörkölt | 155 |
| Janó cigánypörköltje | 155 |
| Bácskai rizses hús | 156 |
| Bihari töltött káposzta | 156 |
| Alagútba bújtatott pörkölt | 157 |
| Sertésoldalas babágyon | 157 |
| Káposztás tésztával töltött dagadó | 158 |
| Sertésdagadó fokhagymával tekerve | 159 |
| Gyors húsgombócok (feltétnek is jó) | 159 |
| Füstölt tarjával töltött sertésláb | 160 |
| Máj egészben | 160 |
| Kapuvári böllérmáj | 161 |
| Máj velővel pirongatva | 161 |
| Májropogós sárga bundában | 161 |
| Velőropogós | 162 |
| Sertéskocsonya | 162 |
| Kolbászgombócok babfürdőben | 163 |
| Káposztás bableves cipóban | 164 |
| Sült sonka "kalácspongyolában" | 164 |
| Házi kolbász sertésapróhúsból (azonnal süthető) | 165 |
| Rizses májas (vagy véres) hurka | 166 |
| Házi bácskai hurka | 166 |
| Magyar gépsonka | 167 |
| Császárhús (házilag) | 168 |
| Házi paprikás szalámi | 168 |
| Házi disznósajt | 169 |
| Házilag készíthető sertésfejsajt | 169 |
| Házi kenőmájas | 170 |
| Bárány- és ürühúsok | 171 |
| Joghurtos báránygerinc | 172 |
| Tárkonyos bárányleves | 172 |
| Faszénparázson sült báránybordák | 173 |
| Bárányérmék Puccini módra | 173 |
| Bárány zöldségágyon | 174 |
| báránybordák illatos vajban | 174 |
| Báránytekercs zöldségbéléssel | 175 |
| Illatos báránysült grillen | 175 |
| Római tálban sült, kecskesajttal töltött padlizsán | 176 |
| báránycomb szőlőlében párolva | 176 |
| Ürükaraj kolbásszal töltve | 177 |
| Báránynyak göngyölve | 178 |
| Báránykaraj burgonyatortával (borjúból is jó) | 178 |
| Séfek kedvenc báránycombja | 179 |
| Kapros bárányragu tepsis burgonyával | 180 |
| Ürügerinc gombával és spárgával | 181 |
| Sült báránycsülkök | 181 |
| Báránycsülök veseraguval | 182 |
| Ürücsülök "angolosan" | 182 |
| Zaja ürücsülökből | 183 |
| Káposztás ürücsülök | 183 |
| Zöldfűszeres bárányborda | 184 |
| Magokkal töltött karaj | 184 |
| Báránykaraj hollandisan | 185 |
| Bárányérmék pirított gombával | 185 |
| Ünnepi báránypaprikás | 186 |
| báránycsülök "Juhászné" módra | 186 |
| Metélőhagymás báránycomb | 187 |
| Juhászpogácsa | 187 |
| Ürücomb (vörösboros-babos) | 188 |
| Újhagymás-gombás báránycomb | 188 |
| Báránycsülök fehér lében | 189 |
| Vörösboros gombás báránylapocka | 189 |
| Bárány-curry | 190 |
| Báránypecsenye kelben | 190 |
| Báránycsülök sörös bundában | 191 |
| Sajtos bárányvagdalt | 191 |
| Szabadkai csevap | 192 |
| Kofta kebab (szíriai) | 192 |
| Joghurtos, báránycsíkos aprópecsenye | 193 |
| Tejszínes bárányvagdalt | 193 |
| Tortilla báránnyal | 194 |
| Afrikai töltött padlizsán | 195 |
| Gyuvecs az őshazából | 195 |
| Athéni tésztarakottas | 196 |
| Bárányxpiláf | 196 |
| Szelethúsok (frissen sütéshez, pároláshoz), töltött szeletek és bordák előkészítése | 197 |