1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer-besugárzás

Élelmiszer-tartósítási eljárás

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: OMIKK
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-59-3072-0
Megjegyzés: A könyv 200 példányban jelent meg. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) és a WHO (Egészségügyi Világszervezet) általános célkitűzései között szerepel az egyes kormányoknak a biztonságos és tápláló élelmiszer... Tovább

Előszó

Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) és a WHO (Egészségügyi Világszervezet) általános célkitűzései között szerepel az egyes kormányoknak a biztonságos és tápláló élelmiszer biztosítására irányuló erőfeszítéseinek támogatása. E cél eléréséhez kíván hozzásegíteni ez a könyv. Célja, hogy átfogó, adatokkal alátámasztott áttekintést nyújtson az élelmiszer-besugárzás szerepéről az élelmiszer-ellátással kapcsolatos két legsúlyosabb probléma megoldásában. E két probléma: az elkerülhető, romlás okozta hatalmas élelmiszer-veszteségek és a fertőzött élelmiszerek fogyasztásából származó megbetegedések és halálesetek.
E könyv nem műszaki értekezés. Helyette alapvető információkat szándékszik adni az olvasóközönségnek, a tanulóknak, a politikusoknak, a fogyasztóknak és a médiáknak az élelmiszer-besugárzásról és hatásairól az élelmiszerekre, előnyeiről és hátrányairól, és talán ami az összes közül a legfontosabb, a biztonságáról. Akik bővebb, tudományos információt keresnek, mint az itt szereplők a besugárzott élelmiszerek biztonságáról vagy a besugárzás technológiájának műszaki leírásáról, a könyv végén található bőséges bibliográfiához fordulhatnak. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetés 6
1. Az élelmiszer-tartósítás elfogadott módszerei 9
2. Az élelmiszer-besugárzási eljárás 16
3. Az élelmiszer-besugárzás hatásai 22
4. Az élelmiszer-besugárzás gyakorlati alkalmazása 30
5. Az élelmiszer-besugárzással kapcsolatos törvénykezés és ellenőrzés 41
6. A fogyasztói jóváhagyás 45
Irodalomjegyzék 53
1. Melléklet. A besugárzott élelmiszereket emberi fogyasztásra alkalmasnak elfogadott országok jegyzéke 59
2. Melléklet. Besugárzott élelmiszerek általános szabványa 74
3. Melléklet. Élelmiszer-kezelésre használt besugárzó létesítmények működésének ajánlott nemzetközi gyakorlati szabályzata 78
A függelék. Dozimetria 81
B függelék. Példák a közös FAO/IAEA/WHO szakértői bizottság által vizsgált egyes élelmiszerek besugárzása technológiai körülményeire 83
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv