1.031.403

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

1848-49

A korabeli napilapok tükrében

Szerkesztő

Kiadó: Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 186 oldal
Sorozatcím: Officina Könyvtár
Kötetszám: 36/38
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta az Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A kor lelkét kívánjuk idézni a következő oldalakon. A korét, amelyre ma is szívdobogva gondol a kisdiák március idusán, s melyre emlékezve fellobog a nagyok tekintete is.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A kor lelkét kívánjuk idézni a következő oldalakon. A korét, amelyre ma is szívdobogva gondol a kisdiák március idusán, s melyre emlékezve fellobog a nagyok tekintete is. Napjaink fáradtlelkű vándora, higyj te is a csodában: a magyar szabadság örök diadalában! Mert igen, örök és diadalmas minden megpróbáltatáson át.
1849 tragikus őszén már-már úgy tűnt fel, hogy végleg elveszett. De az elnyomók fegyverei nem ölhették meg az eszmét s a nyirkos börtönök sorvasztó homályát legyőzte tündöklő ragyogása. A magyar újra szabad lett!
Pár évtized és országunk jórésze az akkorinál is keserűbb rabságba görnyedt. De hittünk Magyarország feltámadásában s ez a hitünk nem volt hiábavaló.
Harc és hit ez a kettő a magyar szabadság szilárd biztosítéka a jelenben és a jövőben egyaránt. 1848-ban is ezek jegyében emeltük magasra zászlónkat, halhatatlan példaképül minden, a szabadságért cselekedni is akaró nemzetnek.
Ennek a csodálatos negyvennyolcnak a naptárát lapozzuk fel olvasóinknak. Azonban nem óhajtunk folyamatos történéseket ismertetni, csak jellemző részleteket, amelyek úgy emelkednek ki az idők és események rohanó sodrából, mint a sebesen vágtató tavaszi áradatból egy-egy a habokból fel-felbukkanó kidöntött szálfa, vagy csonka épületgerenda, jeleként az erőnek, mely magával ragadta s a vágynak, hogy újra eggyé legyen az egésszel." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv