A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Tájak, izek, örömök

Szerző
Grafikus

Kiadó: Revista Transilvania
Kiadás helye: Sibiu
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 216 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a könyv, mintegy húszéves tevékenység eredményeként összegyűjti a különböző konyhaművészeti hagyományok receptjeit, amelyek jellemzik egyrészt a keleti és középső erdélyi tájakat, másrészt Románia délkeleti részét.
Ezek egymást kiegészítő zónák de ugyanakkor magukon viselik a tenger és a hegyvidékek közti ősi történelmi és kulturális kapcsolatok jegyeit.
Habár ezt a könyvet azért írtam, hogy a jellegzetes ízeket kiegészítsem, mégsem az volt az egyedüli célom. Elsősorban ki szerettem volna emelni a hazánkra jellemző helyi étkezési formák gazdagságát, változatosságát és ugyanakkor ötletekkel szolgáljak a többé-kevésbé hagyományos „ételfélék" változatosságához, kifinomításához. Valójában az itt felsorolt készítmények megtalálhatók más szakácskönyvekben, ételrecept gyűjteményekben is. Az itt felsorolt újabb receptek nem is egy közös, átlag vázolásban, hanem az újabb, eredeti lehetőségek felsorolásában állnak és kimutatják, előtérbe állítják a zamatok, ízek gazdag változatát és... Tovább

Fülszöveg

Ez a könyv, mintegy húszéves tevékenység eredményeként összegyűjti a különböző konyhaművészeti hagyományok receptjeit, amelyek jellemzik egyrészt a keleti és középső erdélyi tájakat, másrészt Románia délkeleti részét.
Ezek egymást kiegészítő zónák de ugyanakkor magukon viselik a tenger és a hegyvidékek közti ősi történelmi és kulturális kapcsolatok jegyeit.
Habár ezt a könyvet azért írtam, hogy a jellegzetes ízeket kiegészítsem, mégsem az volt az egyedüli célom. Elsősorban ki szerettem volna emelni a hazánkra jellemző helyi étkezési formák gazdagságát, változatosságát és ugyanakkor ötletekkel szolgáljak a többé-kevésbé hagyományos „ételfélék" változatosságához, kifinomításához. Valójában az itt felsorolt készítmények megtalálhatók más szakácskönyvekben, ételrecept gyűjteményekben is. Az itt felsorolt újabb receptek nem is egy közös, átlag vázolásban, hanem az újabb, eredeti lehetőségek felsorolásában állnak és kimutatják, előtérbe állítják a zamatok, ízek gazdag változatát és egyre hangsúlyozottabb kifinomultságát.
Ezzel is hangsúlyozottabbá, ötletesebbé kívánnám tenni azokat az ötletkombinációkat amelyeket az ételfélék magukban rejtenek, valamint az étkek és a nekik megfelelő italok közti kellő kapcsolatot. Még egyszer hangsúlyozni szeretném, hogy ezek csupán ötletek ahhoz, hogy hogyan lehet a konyhaművészet határtalan fantáziagazdagságában rejlő ízeket finomabbá változatosabbá tenni.
Jó étvágyat!
BECSEK GÁBOR Vissza

Tartalom

Bevezető
HIDEG ELŐÉTELEK 1-2
MELEG ELŐÉTELEK 22-50
CSORBÁK ÉS LEVESEK 51-61
RÁNTOTTÁK ÉS SZUFLÉK 62-83
HALKÉSZÍTMÉNYEK 84-106
MAJORSÁGHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 107-139
MARHAHÚS KÉSZÍTMÉNYEK 140-161
SERTÉSHÚS KÉSZÍTMÉNYEK 162-197
BERBÉCSHÚSKÉSZÍTMÉNYEK 198-215
VADHÚS KÉSZÍTMÉNYEK 216-237
FŐTT TÉSZTA ÉS ZÖLDSÉGKÉSZÍTMÉNYEK 256-271
MÁRTÁSOK 272-291
KONYHAI ÉDESSÉGEK 292-315
TÉSZTALAPOK ÉS TÉSZTAFÉLÉK 316-335
TÁRGYMUTATÓ 209

Becsek Gábor

Becsek Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Becsek Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv