A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Budapest építészete

200 kiemelt épülettel

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 334 oldal
Sorozatcím: Corvina útikönyvek
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-13-6640-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.

Fülszöveg


A Corvina tematikus útikönyvek sorozatának nyolcadik kötete a mai Budapest területén található, különböző korokból származó építészeti emlékeket mutatja be. Az előző kötetek felépítéséhez hasonlóan könyvünk 13 fejezetében kiemelten leírunk 200 épületet, megadjuk a címét, a GPS koordinátáit, és hogy mikor látogatható. Időrendben vesszük sorra az építészeti stílusokat, és az egyes fejezetek végén névvel és címmel felsoroljuk az adott kor egyéb építészeti emlékeit is, összesen 263 épületet. Igyekeztünk az egyes fejezeteken belül úgy elrendezni az épületeket, hogy ha lehetséges, séta keretében járhassa végig az útikönyv olvasója. Célunk volt, hogy az egyes stíluskorszakokon belül minél többféle (szakrális, főúri, lakó-, ipari és más egyéb) épületet mutassunk be.
Tudatosan nem számarányaiknak megfelelően vettük fel a különböző stílusok épületeit a kötetbe. Ha így tettünk volna, akkor a historizmus, a szecesszió és az art deco adná az útikönyv kilencven százalékát. De útikönyvről lévén... Tovább
Fülszöveg Kép

Bede Béla

Bede Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bede Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem