1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán ételek

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Art Nouveau Kiadó-Könyvescéh Kft.
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Kreatív konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-87973-8-4
Megjegyzés: Színes fényképekkel gazdagon illusztrált kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a receptgyűjtemény a Földközi-tenger napfényes partvidékére kalauzol el bennünket. a mediterrán országok ugyanis nemcsak történelmükről, hanem gasztronómiájukról is híresek. Az ottani emberek tudnak és szeretnek is főzni (ráadásul rendkívül egészséges alapanyagokból), ennél jobban már csak az ételek elfogyasztását élvezik. Ha azokon a tájakon járunk, feltétlenül kóstoljuk meg például a klasszikus bouillabaisse-t, a török tabulét, a marokkói fűszeres bárányt vagy az olasz csokoládétortát. De mostantól akár már nem is kell elutaznunk, hogy megismerkedjünk ezekkel a finomságokkal, mivel ez a szakácskönyv lehetővé teszi az otthoni elkészítésüket is.

Tartalom

Apró újkrumpli citrommal és olajbogyóval 40
Aromás zöldcitromos sült csirke 30
Babsaláta bazsalikomos-diós öntettel 50
Citromos ricottasajt-torta 94
Cukkinis polentaszeletek 58
Csirkebab kuszkusszal 54
Datolyás-rózsavizes torta 88
Fűszeres bárányhúsos-sárgabarackos kebab 78
Görögös vörös márna olajbogyóval és feta sajttal 44
Grillezett tintahal pürés babsalátával 36
Hagyományos francia hagymaleves 18
Hal puttanesca mártásban 60
Húsgolyók fűszeres paradicsommártással 38
Húsos-gombás rizottó 52
Klasszikus bouillababisse 6
Máj piros szőlővel 66
Marokkói fűszeres bárány 70
Marokkói harira 48
Mézmázas csirkemell kecskesajttal 64
Olasz csokoládétorta 90
Paella hússal és tenger gyümölcseivel 76
paradicsom- és kenyérsaláta pestós öntettel 22
Paradicsomos-fokhagymás-bazsalikomos bruschetta 16
Polip burgonáyval és zöldborsóval 24
Provence-i leves újhagymás pestóval 8
Rakott padlizsán és paradicsom 32
Ratatouille friss paradicsomszószban 86
Saláta kakukkfüves-mézes kacsamellel 14
Spanyol rizs 82
Spárga hollandi mártással 80
Sült csirke bazsalikommal és lila hagymával 74
Sült ördöghal mogyorós morzsakéregben 46
Sült tengeri sügér nizzai módra 34
Sült tőkehal batyuban 42
Sütőben sült parmezános csirke 68
Sütőtökös-citromos-parmezános rizottó 72
Szalagtészta krémes szalonnás-gombás mártással 26
Szalámis és articsókás pizza 56
Receptmutató
Szardíniás-ricottás bruschetta 16
Szárított sonkás tekercsek 28
Szicíliai almatorta 92
Tigrisgarnéla provence-i paradicsommártással 84
Toszkán paradicsomleves (Pappa al pomodoro) 20
Töltött paradicsom 12
Török tabulé (Kisir) 62
Vargányás gombaleves 10
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv