| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 153 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-242-657-6 |
| Alapvető tudnivalók | 9 |
| Melyek a betegség étrendi kezelésének alapvető feltételei? | 10 |
| Akut bélbetegségben javasolt diéta | 10 |
| Mit szabad és mit nem szabad Önnek fogyasztani? | 11 |
| Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 19 |
| Az ételkészítés technológiája | 21 |
| Hogyan is lehet az ételeket ízesebbé és nagyobb élvezeti értékűvé tenni? | 25 |
| Hogyan kell mosogatni? | 26 |
| A diétás ételek elkészítéséhez használható újabb edények | 28 |
| Alapvető ismeretek a felhasznált energiáról | 31 |
| Mintaétrendek | 33 |
| Receptek | 38 |
| A receptek alkalmazásához szükséges általános tudnivalók | 38 |
| Levesek | 40 |
| Levesbetétek | 55 |
| Előételek | 58 |
| Húsételek | 65 |
| Rakott, töltött ételek | 75 |
| Feltétek | 81 |
| Mártások | 86 |
| Főzelékek | 91 |
| Köretek | 101 |
| Saláták | 108 |
| Tészták, édességek | 112 |
| Gyümölcskészítmények | 121 |
| Italok | 125 |
| Táblázatok | 129 |
| Útmutató a tápanyagtáblázat használatához | 129 |
| Tápanyagtáblázat | 131 |
| Élelmianyagaink ásványi alkotórészei | 140 |
| Zsírszegény, diétás élelmiszeripari készítmények | 149 |
| Száz g tisztított élelmianyag pektintartlama g-ban | 150 |
| Néhány tisztított élelmianyag rosttartalma (100 g/g) | 150 |
| Élelmianyagok tisztítási vesztesége | 151 |
| Irodalom | 152 |
| Ételmutató | 153 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.