1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Technikai elemzés III.

Japán gyertyák egyszerűen

Szerző

Kiadó: NET Média Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 47 oldal
Sorozatcím: Portfolio.hu Füzetek
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tőzsdei kereskedésben a technikai elemzés az egyetlen módszer, amelynek segítségével képet alkothatunk a piac érzelmi állapotáról. Minthogy a piacokon emberek kereskednek és hoznak befektetői... Tovább

Előszó

A tőzsdei kereskedésben a technikai elemzés az egyetlen módszer, amelynek segítségével képet alkothatunk a piac érzelmi állapotáról. Minthogy a piacokon emberek kereskednek és hoznak befektetői döntéseket, a piaci hangulat vizsgálata alapvetően fontos a sikeres kereskedéshez, különösen a rövid távú pozíciókat kedvelő befektetők körében. A japán gyertyák legnagyobb előnye, hogy maga az ábrázolásmód, illetve a következőkben bemutatandó gyertyaformációk világos információt adnak a befektetőknek a piacon uralkodó hangulatról és annak változásáról. A gyertyaalakzatok neve már önmagában is beszédes. Egy sötét felhő vagy a sírkő doji neve hallatán kinek lenne kedve részvényt vásárolni?
A rövid távú, pár napos, esetleg egy-két hetes időhorizonttal rendelkező befektetők számára a japán gyertyák vizsgálata szinte kötelező kelléke a kereskedésre való felkészülésnek, de gyertyáink a hosszabb távra befektetők számára is hasznos segítséget nyújtanak. Mint a technikai elemzés bármely eszköze, önmagában a japán gyertya sem kristálygömb, amelynek segítségével előre láthatjuk a jövőbeni árfolyamokat, ezért használatát célszerű ötvözni a technikai elemzés más eszközeivel: a támaszokkal, ellenállásokkal, klasszikus alakzatokkal, illetve különböző indikátorokkal. A tőzsde világában a „biztosan" szó nem létezik, de aki ügyesen sáfárkodik a technikai elemzés módszereivel, így a japán gyertyák jelzéseivel is, jelentősen növelni tudja a nyereséges ügyletek várhatóságának valószínűségét.
A japán gyertyákat, illetve a japángyertya-formációk jelzéseit jellemzően napi grafikonokon figyelik a kereskedők, ahol a gyertya formáját egy adott termék egy kereskedési napon bekövetkezett árfolyammozgása alakítja. A következőkben bemutatandó példában mi is napi grafikonokat használunk. Vannak befektetők, akik heti grafikonokon azonosítják a gyertyák szignáljait, és ezeket hosszabb távú befektetési döntések megerősítéséhez használják. Napon belüli, 60 és 30 perces grafikonok esetében is van létjogosultsága a japán gyertyák vizsgálatának, de ennél nagyobb felbontású grafikonok esetében használhatóságuk már erősen megkérdőjelezhető.
A japán gyertyák jelzései a legnagyobb segítséget a rövid távú spekulánsoknak adják, így az elkövetkezőkben a kedves olvasó alapvetően rövid távú kereskedési módszerekkel találkozhat. A hosszú, közép- és rövid távú trendek időtartamát illetően a technikai elemzés szakirodalmában általánosan elterjedt megközelítést alkalmazzuk. Eszerint a hosszú távú trendek a 9 hónapot meghaladó tendenciák, a középtávú trend 6 héttől 9 hónapig terjed, míg rövid távú trendnek az 1-6 hét közötti időszakot tekintjük.
A kiadvány az alapoktól indul, s a kezdő befektetők számára is érthetően mutatja be - számos gyakorlati példán keresztül - a technikai elemzés ezen igen fontos területét, ugyanakkor a technikai elemzés alapvető fogalmait, eszközeit terjedelmi korlátok miatt nem taglalja. Ezeket az alapfogalmakat a Portfolio.hu füzetek Technikai elemzés EGYSZERŰEN című kiadványa első két kötetében találhatják meg olvasóink.
A kiadványban a portfolio.hu Markers grafikon rajzolójának segítségével készítettük az illusztrációkat, minden esetben valós piaci folyamatokat mutatva be. A szoftver működését nem tárgyaljuk, a részletek a http://www.portfolio.hu/markers/ internetoldalon érhetők el. Vissza

Tartalom

Előszó 4
1. Egy kis történelem 5
2. Mit mutatnak a japángyertyák? 5
3. Trendváltó gyertyaalakzatok 8
Kalapács (hammer) és akasztott ember (hanging man) 9
Fordított kalapács (inverted hammer) 10
Átölelő alakzat (engulfing pattern) 12
Sötét felhő (dark cloud cover) és piercing 14
Ellentámadás (counterattack) 16
Harami 17
Belt-hold 18
Doji 20
Csipesz (tweezers) 23
Csillag (star) 25
Három fehér katona és három fekete holló 28
Gombóccsúcs, serpenyőalj 30
4. Trend folytatását jelző gyertyaformációk 31
Marubozu 31
Rés/ablak (window) 32
Emelkedő és csökkenő hármas (Rising and falling three methods) 37
5. Japán gyertyák kombinálása a technikai elemzés más módszereivel 39
Támaszok, ellenállások, trendvonalak és a japán gyertyák 39
Japán gyertyák és klasszikus alakzatok 41
Japán gyertyák és momentumindikátorok 43
6. Kockázatkezelés japán gyertyák segítségével 46
7. Összegezzük a technikai elemzés eszközeit! 48

Bence Balázs

Bence Balázs műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bence Balázs könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv