A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szakácskönyv az egészségért

Diétás és egészségmegőrző receptek, tanácsok

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Rittler-Jajczay
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 618 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-03-8928-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

A szerzőpáros kitűnő könyve most átdolgozva, második kiadásban jelenik meg.
Értékes tanácsaival, gazdag receptúráival segít mindazoknak, akik egészségük fenntartását tűzték ki célul. Eredményesen forgathatják a gyógyulni vágyó FEKÉLY-, EPE-, CUKOR-, VESE-, SZÍV- ÉS ÉRBETEGEK, VALAMINT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS.
A szerzők jóvoltából azt tapasztalhatják, hogy diétájuk nem különbözik lényegesen a család étrendjétől: ha a konyhaművészet szabályai szerint valamit elhagynak vagy hozzátesznek, a "boldog asztal örömeit" ők is élvezhetik, és az orvos által előírt diéta könnyen elfogadható gyógytényezővé válik.
A számos képpel, magyarázó táblázattal, az ételkészítési műveletek, eszközök kislexikonjával kiegészített szakácskönyv értékes ismereteket nyújt a családi és a közétkeztetés területén mindenkinek, aki a konyhaművészet és a dietetika tudományát mélyebben szeretné megismerni, és azt a gyakorlatban kívánja kamatoztatni.

Tartalom

Ajánlás5
Előszó az első kiadáshoz9
Előszó a második kiadáshoz11
Bevezető13
Az egészségmegőrző és a diétás étrendek összeállításának alapvető szempontjai19
Egészségfenntartó étrend
Általános kímélő étrend
A fekélybetegek étrendje
Az epebetegek étrendje
A cukorbetegek étrendje
Fogyókúrázók étrendje
A szív- és érbetegek étrendje
A krónikus veseelégtelenség korai szakaszának étrendje
Hasznos táblázatok27
A könyvben alkalmazott rövidítések, jelölések
A tömeg és űrtartalom összehasonlító táblázata
Konyhai eszközök mértéktáblázata
Levesek, levesbetétek31
Mártások, fűszeres krémek78
Hideg mártások
Meleg mártások
Fűszeres krémek
Főzelékek, köretek119
Burgonyából készíthetők
Rizsből készíthetők
Egyéb gabonafélékből készíthetők
Zöldség- és főzelékfélékből készíthetők
Előételek, könnyű vacsoraételek169
Hideg, összetett saláták
Hús és szárnyas- és zöldségkoktélok
Aszpikos készítmények
Halból, húsból, belsőségből, sajtból készíthető ételek
Zöldségféléből, gombából készíthető ételek
Tésztából készíthető előételek
Tojásból készíthető ételek224
Halakból készíthető ételek252
Marhahúsból készíthető ételek276
Borjúhúsból készíthető ételek313
Sertéshúsból készíthető ételek327
Szárnyashúsból készíthető ételek363
Saláták388
Tészták, krémek, fagylaltok451
Gyúrt tészták
Kevert tészták
Kelt tészták
Omlós tészták
Rétesek
Felvertek
Torták
Felfújtak, pudingok
Krémek, sodók, fagylaltok
Gyümölcskészítmények498
Üdítő italok520
Élelmianyagok - élelmiszerek543
Tej és tejipari termékek
Tojás
Húsok, húsipari termékek
Halak
Zsiradékok
Gabonaipari termékek
Sütő- és tésztaipari termékek
Zöldség- és főzelékfélék, gombák
Gyümölcsök
Olajos magvak
Tartósított termékek
Édesipari termékek
Élvezeti szerek
Ízesítőanyagok, ételízesítők, fűszerek
Italok
Egyéb élelmiszeripari termékek
Ételkészítési műveletek, eszközök kislexikona568
A táplálkozás és a dietetika értelmező szótára583
Függelék
Fontosabb élelmiszereink diétásrost-tartalma601
Fontosabb élelmiszereink koleszterintartalma603
Fontosabb élelmiszereink foszfortartalma605
Fontosabb élelmiszereink káliumtartalma608
Fontosabb élelmiszereink magnéziumtartalma610
Irodalom612
Tárgymutató613
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem