1.034.790

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

KISZ - Ifjúság - Társadalom

Találkozzunk 1991-ben

Szerző

Kiadó: Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-422-459-8
Megjegyzés: Angol és orosz nyelvű utószót és tartalomjegyzéket tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szokatlan dolog, hogy egy ünnepi alkalomból megjelenő tanulmánykötet nem látványos eredményekről, szépen mutató adatokról számol be. Ügy gondoljuk, hogy ez alkalommal, a KISZ XI. kongresszusára... Tovább

Előszó

Szokatlan dolog, hogy egy ünnepi alkalomból megjelenő tanulmánykötet nem látványos eredményekről, szépen mutató adatokról számol be. Ügy gondoljuk, hogy ez alkalommal, a KISZ XI. kongresszusára készülve, szükséges és elengedhetetlen, hogy elemzően nézzünk szembe a KISZ, az ifjúsági mozgalom helyzetével, azokkal a körülményekkel, jelenségekkel, amelyek az elmúlt években és ma is meghatározzák a fiatalok szervezett mozgalmi tevékenységeinek feltételeit és lehetőségeit.
Napjainkban egyre gyakrabban és egyre határozottabban kap hangot a közvéleményben — így a fiatalok körében is —, hogy a magyar ifjúság politikai tömegszervezetének jobban ki kell fejeznie az ifjúság sajátos helyzetét, erősítenie kell a szervezet politikai jellegét, és ennek jobban kell érződnie munkájában. Meg kell újulnia a KISZ-nek, olyanná kell válnia, hogy a '80-as évek követelményeinek megfelelően teremtsen keretet és feltételt az ifjúság közéleti, politikai tevékenysége számára.
A változás, a változtatás elképzelhetetlen a helyzet vizsgálata, elemzése nélkül. Ha csak sejtésekre, szubjektív benyomásokra és vélekedésekre épülnek a jövőre vonatkozó elképzelések, kevéssé valószínű, hogy a KISZ az előttünk álló években erősíteni tudja befolyását a fiatalok körében. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az ifjúságkutatás eredményei közvetlenül hozzájáruljanak az ifjúsági mozgalom helyzetének megismeréséhez és a feladatok meghatározásához.
A KISZ Központi Bizottság Ifjúság- és Közvéleménykutató Csoportja 1981-ben „Az ifjúságpolitika tudományos megalapozását szolgáló kutatások" öt évre tervezett programjában egy bonyolult, de az érdeklődésre mindenképpen számot tartó téma vizsgálatába fogott. Arra vállalkozott, hogy a KISZ soron következő kongresszusáig kutatja, vizsgálja, elemzi a KISZ szervezettségének és befolyásának helyzetét a magyar ifjúság körében. Vissza

Tartalom

Előszó 7
Schiffer Péter: A KISZ a '80-as években 10
Páczelt Istvánné: A KISZ szervezettsége és befolyása a munkásfiatalok körében 38
Pál Tamás: Középiskolások és a KISZ 53
Soltész Anikó: A KISZ az egyetemeken és főiskolákon 70
Zsíros Mária: A KISZ a fiatalok életében 92
Benda Gyula—Hadházy Ágnes—Molnár Adrienn: Az egyetemi és főiskolai hallgatók rekrutációja 110
Vajdai Teréz: A nevelés kettőssége 130
Bánáti Ferenc: Az ifjúság világképéről 144
Terestyéni Tamás: Az ifjúságról kialakított kép a magyar tömegkommunikációban 167-198
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv