A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tündérország napszámosa

Benedek Elek-olvasókönyv

Fülszöveg


Benedek Elek születésének százötvenedik, halálának nyolcvanadik évfordulója alkalmából készült, olvasókönyvként elképzelt emlékkötetet nyújtunk át mindazoknak, akik a Kisbaconban született és ugyanitt elhunyt jeles író, költő, kultúrember élete és pályája iránt érdeklődnek.
„Honatya akarok lenni, Székelyországot Tiindérországgáfogom varázsolni, csak egyszer ott legyek, ott! Nincs más programom" - ezzel a mondattal indult Székelyföldet képviselni a budapesti parlamentben Benedek Elek, akinek rendkívüli munkabírása hét határon innen és túl is híres volt. A kötet szövegeiből, véljük, kirajzolódik egy összetett Benedek-portré: a szűkebb pátria és az időtálló értékek iránti hűség, az álmodott-remélt Tündérország szellemi napszámosának arcmása.
Az ilyen jellegű kiadói vállalkozásban időbeli és terjedelmi korlátok, de más szubjektív okok miatt is lehetetlen teljességre törekedni. Ez az olvasókönyv -szándékunk szerint - annak a látásmódnak képezi keresztmetszetét, amely 2009-ben Benedek... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tündérország napszámosa Tündérország napszámosa Tündérország napszámosa
Állapot:
2.980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba