843.842

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A komlósi Tóra

Szerző

Kiadó: Háttér Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-9365-64-3

Fülszöveg

Ma már tudom: életemben különös fénnyel ragyog fel az a néhány hónap, amikor megírtam a kötet novelláit. Első igyekezetem csupán annyi volt: szerény betűszobrot állítani rokonaimnak, szlovák szülőfalumnak, egy régi korszaknak, amelyik már nincs.
Aztán ahogy múltak az évek, s ezek az írások megjelentek Németországban, Izraelben, Kanadában, Svájcban, az Egyesült Államokban, Pozsonyban, rá kellett jönnöm: ez az idő tér is, határok nélkül.
Most, hogy ajánló sorokat írok a negyedik, változatlan magyar kiadás elé, csak azt mondhatom: a befogadás titka egyszerű. Mindenki szívében ott rejtőzik megannyi elfeledett családi emlék, sok-sok sorstörténet, vágy és szeretet. És ezek az írások talán ösztönzően hatnak, hogy ki-ki újragondolja a sajátját.
Alighanem ez az érzés vezette Jancsó Miklóst is, amikor a mozivászonra kívánta vinni A komlósi Tóra világát. És Keményffy Tamás rendezőt, akinek immár módja is lesz ezt az alkotást elkészíteni az Extrémfilm produkciójában, már a közeljövőben.... Tovább

Tartalom

Zsidó történet5
A vendég25
Cidákli38
Grammosz57
Szerecsen Pisti73
Messiás100
A komlósi tóra127
Szómagyarázat168

Benedek István Gábor

Benedek István Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Benedek István Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem