1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Fogorvosok Második Világkongresszusa

2nd World Congress of Hungarian Dentists/Előadáskivonatok/Budapest, 1996. augusztus 21-24.-Abstract/Budapest August 21-24, 1996

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Pathológiás elváltozások sinus maxillarisra kifejtett hatásainak hosszútávú vizsgálata

" A periapicalis ill. a periodontalis kóros folyamatok elváltozásokat okozhatnak az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Pathológiás elváltozások sinus maxillarisra kifejtett hatásainak hosszútávú vizsgálata

" A periapicalis ill. a periodontalis kóros folyamatok elváltozásokat okozhatnak az arcüreg dentalis falán vagy az azt bélelő nyálkahártyán. A sinus nyálkahártya hyperpláziás elváltozása jól látható a röntgen felvételeken. A pathológiás folyamatok következményeként a sinus csontos fala bedomborodhat az arcüregbe ami a felvételen világos (radiopaque) szegélyként jelenik meg.
A hosszútávú követéses vizsgálat időtartama 5-től 20 évig terjedt. A vizsgálathoz orthopantomographiás felvételeket használtunk, mixel ezeken vizsgálhatók legjobban a sinus dentalis falát érintő pathologiás elváltozások. A kezelések során gyökérkezelést, gyökércsúcs resectiot vagy extractiot végeztünk. A terápiától függően kiegészítő intraoralis fogfelvételeket ill. a sinus vizsgálatakor használatos PA sinus felvételeket is készítettünk.
Vizsgálatunk alapján az arcüreggel kapcsolatos pathológiás elváltozások kiváltó okaként említhetjük a periapicalis elváltozásokat, a fogágybetegséget valamint a kezelés során fellépő komplikációkat. A fejlődő bölcsességfogakkal szomszédos területen szintén megfigyelhető sinus nyálkahártya megvastagodás, de ez később visszafejlődik.
Az elváltozások a kiváltó ok megszüntetése után megkisebbedhetnek ill. teljesen visszafejlődhetnek A nyálkahártya hyperplázia gyorsan eliminálódhat, míg a csontban végbement elváltozások gyógyulásához hosszabb idő szükséges. A kóros elváltozások követéses vizsgálatával a különböző terápiás eljárások eredményessége jól értékelhető." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv