849.788

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Romániai magyar irodalmi lexikon 3. (töredék)

Szépirodalom, közírás, tudományos irodalom, művelődés/Kh-M

Szerkesztő

Kiadó: Kriterion Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 712 oldal
Sorozatcím: Romániai magyar irodalmi lexikon
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 973-26-0369-0
Megjegyzés: Töredék kötet.

Fülszöveg

A romániai magyar könyvkiadás egyik legnagyobb szabású vállalkozása, a Romániai Magyar Irodalmi Lexikon az 1981-ben megjelent s a cenzúra által csonkított, első és a hét éven át íróasztalfiókban nyomdakészen várakozó, s így 1991-es megjelenése ellenére is a nyolcvanas évek belső cenzúrájának nyomait magán viselő második kötet után íme III. kötetéhez ért.
Anyaga, a jelzett betűhatárok között az 1918-tól 1992 decemberéig terjedő időszak romániai magyar írásbeliséget foglalja magába és minden ahhoz kapcsolódó szellemi megnyilvánulást, mégpedig a diktatúra összeomlását követő három esztendőből, az 1990-1992-es időszakból is.
A már ismert kutatási nehézségek, a munkatársak közösségének megfogyatkozása miatt ennek a mostani kötetnek a "csonkítatlansága" is csak viszonylagos lehet. Kiegyensúlyozottabb szellemi tájakon függetlenített kutatók hada végez ehhez hasonló munkát, az informatika megannyi csodájával felszerelt dolgozószobákban. Itt nálunk, a másirányú napi munka és megsokasodott... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Romániai magyar irodalmi lexikon 3. (töredék) Romániai magyar irodalmi lexikon 3. (töredék) Romániai magyar irodalmi lexikon 3. (töredék)

A védőborító enyhén kopott.

Állapot:
1.980 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba