A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Hajnali lovak (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-04-0284-3
Megjegyzés: Bényei József szerző által dedikált példány.

Fülszöveg

Harmadik kötete ez a költő Bényeinek, aki mellesleg vagy főként (?) lapszerkesztő, publicista, közművelő. Oldjuk föl máris a kérdőjelet: elsősorban lírikus. Hisz mindaz, ami közéleti publicisztikájában, szerkesztői tevékenységében, helyismereti, kultúrtörténeti munkásságában (Egyet lép az ősi város; Magyar költők Debrecenről; Csokonai koszorúja; Magyar írók perei stb.) a hajtómű, lírájának is motorja. A közösségben élő és gondolkodó ember szólal meg verseiben felelősséggel, őszintén, elkötelezetten. Zökkenők és helyreálló egyensúlyok próbáját kell kiállnia, mint a hagyományos családi közösségek széthullását megszenvedő embernek. A nosztalgikusan szemlélt paraszti létformát kell behelyettesítenie a haladást jelző urbanizációval. Lírikus közérzetének ez az idegi központja. Ezért menekül látszólag az atomizált civilizáció elől, küzd ellene, de igenli is. Embertelensége riasztja, jóléti fokozatai lelkesítik, de sem szabadulni tőle, sem szemet hunyni felette nem tud, nem akar.
Így... Tovább

Bényei József

Bényei József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bényei József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány) Hajnali lovak (dedikált példány)

A védőborító kopottas, széle szakadozott. A borító és az előzéklapok elszíneződtek.

A címlapon a szerző, Bényei József névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
3.240 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba