799.201

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Legendárium

Szerző
Grafikus

Kiadó: Holnap Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 14 cm
ISBN: 963-349-635-0

Fülszöveg

"Ez a könyv egy család regénye. Egy meglehetősen zilált sorsú közösségé, melynek tagjai már réges-régen nem élnek együtt, csak tudomást vesznek egymásról időnként valami számukra érthetelen szabály miatt" - állt e regény első, 1978-as kiadásának fülszövegén." A könyv minden egyes fejezete másik-másik családtag szólama - tette még hozzá Bereményi Géza -, tehát mindegyik más szemszögű, de csaknem mindig ugyanaz az időpont - a hetvenes évek -, ahová mindenki máshonnan érkezik."
Az egy-idő, a hetvenes évek akkor olyan jövőbe tartott (például 1985-be), amelyet, ma, negyedszázad múltán már múltnak tudunk; s olyanba (így 2025-be), amely a Legendárium jövő idejű jelenének még mindig csak a jövője.
Miközben Bereményi Gézából, az egykori első-regényes íróból Kossuth-díjas film- és színházi rendező lett, s életművébe az epika mellé a Cseh Tamásnak írott számtalan dal szövege is betagozódott - a fő kérdés huszonöt esztendő teltével is ugyanaz: Mikor érkezik a vőlegény?

Bereményi Géza

Bereményi Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bereményi Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Legendárium Legendárium

A borító enyhén elszíneződött.

Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba