A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

HáztartásTANoda

Szerző

Kiadó: Regun-Press Kiadó Kft.
Kiadás helye: Üllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-745-944-8
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó A család a társadalom legkisebb gazdálkodó egysége. Működését a társadalomban végbemenő változások határozzák meg. A háztartásvezetés „hagyományosan" a nők feladata volt mindig. Az utóbbi... Tovább

Előszó

Előszó A család a társadalom legkisebb gazdálkodó egysége. Működését a társadalomban végbemenő változások határozzák meg. A háztartásvezetés „hagyományosan" a nők feladata volt mindig. Az utóbbi évtizedekben viszont ugrásszerűen megnőtt a nők foglalkoztatottsága, így egyre nehezebben tudják összeegyeztetni munkahelyi és otthoni feladataikat. A mai édesanyák már nem tudják gyermekeiket megtanítani a háztartásgazdálkodásra. Ezért is fontos feladat, hogy a háztartástan-életvitel szákterülettel minél többen és minél előbb, már iskoláskorban megismerkedjenek.
Ez a könyv könnyen társasjátékká alakítható! A társasjáték moduljai: 1.Ruházkodás („piros" modul)
(a ruházkodás jelentősége, textíliák nyers- és alapanyagai, textíliák csoportosítása, kikészítés, varrás, fonás, szövés, kézimunkázás, textíliák tisztítása)
2. Élelmiszerek („kék" modul)
(a tápanyagok jelentősége és csoportosítása, fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok, gabonafélék, sütőipari termékek, édesítőszerek, zöldségek, gyümölcsök, tartósítás, húsok, zsiradékok, tej, tojás, élvezeti szerek)
3. Ételek („sárga" modul) (levesek, főzelékek, köretek, saláták, mártások, halételek, marhahúsételek, borjúhúsételek, sertéshúsételek, szárnyas ételek, tészták, krémek, pudingok, előételek)
4. Egészség („zöld" modul)
(egészséges életmód, helyes táplálkozás, testápolás, drogok, AIDS, testedzés, hulladék-problémák, elsősegélynyújtás, betegápolás, a WHO világnapjai)
5. Háztartási készülékek („szürke" modul)
(hűtőszekrények, főző- és sütőkészülékek, konyhatechnikai kisgépek, ruhakarbantartó készülékek, lakáskarbantartó készülékek, kozmetikai és testápoló készülékek, fűtőkészülékek, melegvízszolgáltató készülékek) Vissza

Tartalom

Kérdések
Ruházkodás.................7
Élelmiszerek...............18
Ételek.....................28
Egészség...................37
Háztartási készülékek.......45
Felhasznált szakirodalom........116

Berkó Terézia

Berkó Terézia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Berkó Terézia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv