1.035.046

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ófrika Rulez!

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: K.u.K. Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-9887-27-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az Orange-díj az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb irodalmi díja, mellyel angol nyelven alkotó női írókat jutalmaznak. A díj történetében ez az első alkalom, hogy a zsűri tinédzser szekciója ragaszkodott az általuk és korosztályuk olvasói által legjobbnak ítélt regény díjazásához. Így nyerte el ez a könyv az Alternatív Orange-díjat.
A Bernardine Evaristo által elmesélt megdöbbentő, zavarba ejtő és gyönyörű történet évszázadokkal nyúlik vissza az időben, hogy megfricskázza a rabszolgakereskedelmet azzal, hogy az ófrikaiak ejtik foglyul az eruópaiakat, és rabszolgának adják el őket Amarikába. A cselekmény főszereplője és elbeszélője Doris, egy büszke angol káposztatermelő jobbágy lánya. Miután otthonából elrabolják a rabszolgakereskedők, megtapasztalja a rabszolgatranszport minden embertelenségét és iszonyatát. A neve ettől fogva Omorenomwara, és egy távoli szigeten köteles fekete gazdáját szolgálni. A regényben nyomon követhetjük utazását, majd küzdelmét a szabadulásáért.... Tovább

Fülszöveg

Az Orange-díj az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb irodalmi díja, mellyel angol nyelven alkotó női írókat jutalmaznak. A díj történetében ez az első alkalom, hogy a zsűri tinédzser szekciója ragaszkodott az általuk és korosztályuk olvasói által legjobbnak ítélt regény díjazásához. Így nyerte el ez a könyv az Alternatív Orange-díjat.
A Bernardine Evaristo által elmesélt megdöbbentő, zavarba ejtő és gyönyörű történet évszázadokkal nyúlik vissza az időben, hogy megfricskázza a rabszolgakereskedelmet azzal, hogy az ófrikaiak ejtik foglyul az eruópaiakat, és rabszolgának adják el őket Amarikába. A cselekmény főszereplője és elbeszélője Doris, egy büszke angol káposztatermelő jobbágy lánya. Miután otthonából elrabolják a rabszolgakereskedők, megtapasztalja a rabszolgatranszport minden embertelenségét és iszonyatát. A neve ettől fogva Omorenomwara, és egy távoli szigeten köteles fekete gazdáját szolgálni. A regényben nyomon követhetjük utazását, majd küzdelmét a szabadulásáért.
Evaristo regénye erőteljes, elgondolkodtató figyelmeztetés, hogy az ördögi viselkedés bármely kultúrában teret kaphat, a biztonság csak illúzió, és a szabadság olyasmi, amit túl könnyen természetesnek veszünk.
A regényírók gyakran játszanak el a "mi lenne ha" gondolatával. De csak keveseknek sikerül olyan megdöbbentő erővel, ahogyan azt Bernardine Evaristo teszi, amikor feje tetejére állítja a rabszolgaság históriáját. Evaristo elképzelt egy világot, és káprázatos nyelvi leleménnyel olyan mesét teremtett, mely éppoly szatirikus, mint amennyire megindító. Boda András briliáns fordítása méltó tolmácsolója a műnek.
A regény eredeti címének - Blonde Roots vagyis Szőke gyökerek - tükörfordítása a valamikori nagy sikerű Haley-regényre (és a belőle készült tévésorozatra, a Gyökerekre) utal, melyet a mai olvasó kevésbé ismer. Ezért kerestünk egy, a regény stílusát visszaadó címet. Vissza

Tartalom

Első könyv
Édes Istenem, vigyél már haza innen 13
A Gospel-vonat 50
Bújtam 69
Rablás fényes nappal 70
A dokkoknál 78
A Középső Átjáró 86
Kistündér 103
Hol vagyok? 115
Második könyv
Aki mélyről indult - egy személyes tragédia 122
Ne higgyük, hogy minden ember egyforma 128
A Szürkeség szívében 139
A lelkek megmentése 149
Vitorlázás a Sikerek Tengerén 155
Jótett helyébe árulás 159
Harmadik könyv
Hazamegyek a falumba 165
Ec, pec, kimehetsz 172
Az Igazság diadala (Idézet a Lángoszlopból) 179
Sziget a Paradicsomban 181
Gileád balzsama 207
A gazda házában 219
Gázolj a vízbe 146
Utószó 270

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bernardine Evaristo könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv