1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tanulók olvasótára I.

Berzsenyi Dániel válogatott versei/Szigeti veszedelem/Szemelvények Hunfalvy Pál tanulmányaiból/Szemelvények Balassi Bálint költeményeiből/Szemelvények Trefort Ágoston emlékbeszédeiből/Szemelvények Pázmány Péter műveiből/Szemelvények Jókai Mór műveiből/Kazinczy Ferenc Pályám emlékezete/Kisfaludy Károly: Iréne/Szemelvények Kármán József műveiből

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Részlet a könyvből: E cím alatt szándékoznak kiadni a magyar classicus írók azon műveinek sorozatát, melyeket úgy gimnáziumi, mint a reáliskolai Tanterv és utasítás az irodalmi oktatás kapcsán részint iskolai, részint házi olvasmányul rendel. Sikeres irodalmi oktatás a tárgyalt írók műveinek olvasása nélkül nem gondolható. Középiskoláinkban az irodalom tanárait e tekintetben sem vád, sem panasz nem érheti, de hogy az irodalmi oktatás a legbuzgóbb igyekvés mellett sem történhetik általában az olvasmányok alapján, oka az, hogy még mindig hiányzik a magyar nemzet klasszikus íróinak olyan, iskolai használatra szánt, olcsó gyűjteményes kiadása, melyet minden, még a kedvezőtlen anyagi viszonyok között élő tanuló is megszerezhet magának. Ez akadályt akarjuk a sikeresebb irodalmi oktatás útjából elhárítani. Mikor magunkat a "Tanulók olvasótára" című vállalat megindítására elhatározzuk.

Tartalom

Berzsenyi Dániel válogatott versei
Szigeti veszedelem
Szemelvények Hunfalvy Pál tanulmányaiból
Szemelvények Balassi Bálint költeményeiből
Szemelvények Trefort Ágoston emlékbeszédeiből
Szemelvények Pázmány Péter műveiből
Szemelvények Jókai Mór műveiből
Kazinczy Ferenc Pályám emlékezete
Kisfaludy Károly: Iréne
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv