| Kiadó: | Medicina Egészségügyi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 508 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 3 |
| Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről | 5 |
| A diétás étel elkészítésének módjai | 10 |
| Háztartási tanácsok a diétás étrendek könnyebb elkészítéséhez és az ételek egészséges kezeléséhez | 17 |
| Gyomor- és bélbetegségek | |
| Gyomorbetegségek | 23 |
| A gyomorbetegek diétás étrendmintái | 31 |
| Munkahelyre vihető ebédek mintái gyógyult fekélybetegek részére | 45 |
| Pentzoldt-féle táblázat | 46 |
| Bélbetegségek | 48 |
| A bélhurut és a székrekedés diétás étrendmintái | 51 |
| Receptek | 69 |
| A máj és az epeutak betegségei | |
| A máj és az epeutak betegségei | 121 |
| A máj- és epeutak diétás étrendmintái | 126 |
| Munkahelyre vihető diétás ételminták és fontos tudnivalók az üzemi konyhán fogyasztott ételekről | 140 |
| Olajjal készített ebéd- és vacsora-ételminták | 145 |
| Receptek | 150 |
| Szív- és érbetegségek | |
| Szív- és érbetegségek | 179 |
| A szív- és érbetegségek diétás étrendmintái | 185 |
| A magasvérnyomás ditétás étrendmintái | 191 |
| Az ételek elkészítése | 196 |
| Olajjal készített ebéd- és vacsoraételminták | 198 |
| Receptek | 203 |
| Vesebetegségek | 223 |
| Heveny és idült vesebetegségek diétás étrendmintái | 227 |
| Az ételek elkészítése | 229 |
| Étrendminták | 233 |
| Munkahelyre vihető ételek | 240 |
| Receptek | 241 |
| Cukorbaj | |
| Cukorbaj | 257 |
| Élelmiszertáblázatok | 266 |
| Cukorbetegek diétás étrendmintái | 275 |
| Más betegségben szenvedő cukorbeteg diétája | 283 |
| Változatos, gyorsan készíthető levesek cukorbetegek részére | 284 |
| Szénhidrát- és fehérjeértékkel kiszámított ételek elkészítési módja | 286 |
| Tartósítás a cukorbetegek étrendjéhez | 293 |
| Receptek | 300 |
| Fogyasztó és hizlaló diéta | |
| Fogyasztó diéta | 319 |
| Nyersétrendek | 322 |
| Az ételek elkészítése | 323 |
| Fogyasztó étrendminták | 329 |
| Hizlaló diéta | 337 |
| Hizlaló étrendminták | 339 |
| Receptek (fogyasztók) | 342 |
| Receptek (hizlalók) | 351 |
| Az otthon diétás kiskönyve | |
| Étrendi tanácsok lázas és lábadozó, dolgozó tbc-s betegek, száj-, nyelőcső-, torokbetegségek, terhes nők, gyermekbetegek, öregek, rákbetegek, mozgásszervi betegek és a pajzsmirigy fokozott működésében szenvedő betegek ellátásához) | |
| Lázas és lábadozó betegek otthoni diétás ellátása | 365 |
| Receptek | 367 |
| Tüdőbetegségben szenvedők otthoni ellátása | 375 |
| Receptek | 381 |
| Munkahelyre vihető ételek receptjei | 391 |
| A száj, a nyelőcső és a torok betegségei | 397 |
| Receptek | 402 |
| Gyermekbetegek étrendjének konyhatechnikai szempontjai | 411 |
| Receptek | 425 |
| Az öregek ellátása | 439 |
| Receptek | 446 |
| Rákbetegek étrendje | |
| Mozgásszervi betegségben szenvedő otthoni táplálkozásmódja és étrendje | 473 |
| Receptek | 477 |
| Pajzsmirigy-betegek otthoni étrendje | 485 |
| Általános tudnivalók | 489 |