1.035.045

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bevezetés a mezőgazdasági termelés ismereteibe

A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium egyetemein és főiskoláin engedélyezett tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-232-290-8
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Bevezető7
Növénytermesztés
A növénytermesztéssel kapcsolatos fontosabb alapfogalmak13
Legfontosabb termesztett növényeink rövid ismertetése18
A talajművelés24
A talajok csoportosítása26
A talajművelés alapműveletei27
A talajművelési eljárások és eszközeik28
A talajművelési módok33
A talajművelési rendszerek35
Tápanyag-gazdálkodás36
A műtrágyázás39
A szervestrágyázás41
A vetés44
A vetőmag44
A vetési munka46
Néhány fontosabb növény vetése57
A növényvédelem66
A kémiai növényvédelem70
A növényvédelmi munkák szervezése74
A betakarítás78
A silózás78
A burgonya betakarítása81
A napraforgó betakarítása84
A cukorrépa betakarítása86
A kukorica betakarítása90
A lucerna betakarítása92
A borsó betakarítása101
A gabonabetakarítás103
A repce betakarítása108
A határszemle108
A tavaszi határszemle110
A nyár eleji határszemle113
Az őszi határszemle114
Állattenyésztés
Az állattenyésztéssel (állattartással) és takarmányozással kapcsolatos főbb alapfogalmak117
A szarvasmarha-tenyésztés122
A szarvasmarha elnevezése kor, ivar és hasznosítás szerint123
A tehenészet123
A borjúnevelés132
Az üszőnevelés138
A szarvasmarha hizlalása139
A húshasznú tehéntartás140
A sertéstenyésztés141
A sertés elnevezése kor, ivar és hasznosítás szerint142
A tenyésztés142
A tartás143
A termelés144
A tartástechnológia146
A juhtenyésztés149
A juh elnevezése ivar és kor szerint149
A tenyésztés150
A tartás150
A termelés151
A baromfitenyésztés152
A tyúkfélék elnevezése kor, ivar és hasznosítás szerint153
A tenyésztés153
A tartás154
A tojótyúkok takarmányozása156
A tojástermelés156
A broiler- (pecsenyecsirke-) termelés159
A keltetés160
Irodalom165
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv