kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bicsérdy Hédi: Bicsérdyék szakácskönyve | |
| Mi a vegetarizmus? | 3 |
| Anatomiai szempontok | 7 |
| Nemzetgazdasági előnyök | 9 |
| A népegészségügyről | 10 |
| Hízás, fogyás | 11 |
| A szépség és ifjuság megőrzése | 12 |
| Kozmetika | 15 |
| A vitaminokról | 17 |
| Ásványi sók | 18 |
| A fehérjék és a hústalan koszt | 19 |
| A zsiradékokról | 20 |
| Fűszerek | 20 |
| Vegetárius koszt a gyakorlatban | 21 |
| A szójababról | 21 |
| Mikor és hogyan együnk? | 23 |
| Néhány tudnivaló | 23 |
| Receptek: | |
| Levesek | 25 |
| Krémlevesek | 30 |
| Tojásos előételek | 31 |
| Rizses előételek | 34 |
| Pudingok | 34 |
| Pörköltfélék | 36 |
| Rakott ételek | 38 |
| Töltött ételek | 41 |
| Sült ételek | 43 |
| Rántott szeletek | 45 |
| Párolt főzelékek | 47 |
| Főzelékek angolosan, vajjal | 49 |
| Berántott főzelékek | 51 |
| Főzelékek habarva | 54 |
| Sült főzelékek | 56 |
| Hideg salátamártások | 57 |
| Mártások | 58 |
| Burgonyás körítések | 61 |
| Rizses körítések | 63 |
| Tésztás körítések | 63 |
| Kásakörítések | 65 |
| Főtt saláták | 66 |
| Zöld levesek saláták | 68 |
| Paradicsomos saláták | 68 |
| Káposztasaláták | 70 |
| Reszelt saláták | 71 |
| Darált saláták | 72 |
| Tésztafélék | 72 |
| Főtt tészták | 75 |
| Kukoricás tészták és kásák | 76 |
| Kenyérkészítés | 77 |
| Szendvicsek | 78 |
| Gyümölcsételek | 79 |
| Gyümölcslevek | 81 |
| Nyers főzeléklevek | 82 |
| Teák | 82 |
| Táblázatok | 83 |
| Étrendek | 85 |
| Kevésbbé szigorú nyersnap | 88 |
| Nyers napok | 88 |
| Déligyümölcsök | 90 |
| Egytálétel | 90 |
| Dr. Arany György: Mit egyen a beteg ember - A beteg és az egészséges ember diétás étrendje - Élet és Egészség Kiadás | |
| A szerző előszava | 3 |
| Bevezetés | 4 |
| A diétás konyha technikája és elemi fogásai | 9 |
| Az egyes betegségcsoportok diétái | |
| Lázas beteg étrendje | 19 |
| Szívbetegek étrendje | 21 |
| Véredényelmeszesedés étrendje | 24 |
| Vesebetegségek étrendje | 26 |
| Gyomorhurut étrendje | 29 |
| Savtalanság és csökkent savképződés étrendje | 32 |
| Gyomorsavtúltengés étrendje | 34 |
| Gyomor- és nyombélfekély diétája | 36 |
| Székrekedés étrendje (idült) | 38 |
| Hasmenés étrendje (idült) | 40 |
| Epekőbetegség étrendje | 42 |
| Hurutos sárgaság étrendje | 44 |
| Vese és hólyagkőbetegség étrendje | 46 |
| Soványító étrend | 48 |
| Hízlaló étrend | 51 |
| A köszvény étrendje | 52 |
| Basedow-kór étrendje | 55 |
| vészes vérszegénység étrendje | 57 |
| Cukorbetegség étrendje | 59 |
| A tüdőbaj étrendje | 63 |
| Terhesség és gyermekágy étrendje | 65 |
| Az öregkor étrendje | 67 |
| Diétás konyhareceptek gyűjteménye | |
| Levesek | 71 |
| Húsfélék diétás receptjei | 76 |
| Diétás halételek | 81 |
| A diétás konyha mártásai | 84 |
| Diétás főzelékek | 86 |
| Kombinált nyersfőzelékek | 91 |
| Diétás burgonya ételek | 92 |
| Diétás darás, rizses ételek | 95 |
| Húspótló tésztás, kásás főételek | 97 |
| Diétás saláták | 105 |
| torták | 123 |
| Diétás befőttek és kompótok | 130 |
| Gyümölcsételek diétás receptjei | 133 |
| Az egészséges ember diétás kosztja | |
| 60 napi változatos étrend | 139 |
| Tárgymutató | 150 |
| Somogyi Lászlóné: Észszerű és gazdaságos táplálkozás - Művelt Nép Könyvkiadó - 1952 | |
| Bevezetés | 3 |
| A szervezet tápanyagszükséglete | 6 |
| A biológiai érték fogalma a táplálkozásban | 22 |
| Biológiailag magas értékű élelmiszerek és ételek | 26 |
| Biológiailag magas értékű étkezések | 37 |
| Helyes és helytelen konyhatechnika | 43 |
| Az ételek romlása | 50 |
| Az alkohol | 53 |
| Befejezés | 55 |
| Táplálkozzunk helyesen! - M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala | |
| A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége | 3 |
| A zöldség és főzelékfélék téli tárolásáról általában | 4 |
| A burgonya téli tárolása | 6 |
| A káposzta téli tárolása | 8 |
| Vöröskáposzta téli tárolása | 9 |
| Kelkáposzta téli tárolása | 9 |
| Bimbóskel téli tárolása | 9 |
| Karfiol téli tárolása | 10 |
| Kalarábé téli tárolása | 10 |
| Sárgarépa téli tárolása | 10 |
| Petrezselyem téli tárolása | 11 |
| Paszternák vagy pasztinák téli tárolása | 11 |
| Zeller téli tárolása | 12 |
| Cékla téli tárolása | 12 |
| Retek téli tárolása | 12 |
| Feketegyökér vagy pozdor téli tárolása | 12 |
| Torma téli tárolása | 12 |
| Kardi téli tárolása | 12 |
| Rebarbara és articsóka téli tárolása | 12 |
| Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása | 13 |
| Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása | 13 |
| Endivia saláta téli tárolása | 13 |
| Cikória saláta téli tárolása | 13 |
| Tök téli tárolása | 13 |
| Vöröshagyma téli tárolása | 14 |
| Fokhagyma téli tárolása | 14 |
| Póré vagy pórhagyma téli tárolása | 14 |
| Csomós vagy salottahagyma téli tárolása | 14 |
| Metélő vagy gyephagyma téli tárolása | 15 |
| Zöldpaprika téli tárolása | 15 |
| Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása | 15 |
| A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, aszalás útján | 16 |
| Természetes szárítás, aszalás | 16 |
| Mesterséges aszalás | 17 |
| Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése | 18 |
| Burgonya aszalása | 20 |
| Fejeskáposzta aszalása | 20 |
| Vöröskáposzta aszalása | 21 |
| Kelkáposzta aszalása | 21 |
| Karfiol aszalása | 21 |
| Kalarábé aszalása | 21 |
| Sárgarépa és karotta aszalása | 21 |
| petrezselyem aszalása | 21 |
| Zeller aszalása | 22 |
| Vöröshagyma aszalása | 22 |
| Tök aszalása | 22 |
| Laboda vagy paraj aszalása | 22 |
| Sóska aszalása | 22 |
| Gomba aszalása | 22 |
| Zöldbab aszalása | 23 |
| Zöldborsó aszalása | 23 |
| Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolása | 23 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással | 24 |
| Káposzta savanyítása | 25 |
| Tarlórépa savanyítása | 26 |
| Uborkasaláta sóban eltéve | 26 |
| Zöldbab sóslében eltéve | 27 |
| Tök sóslében eltéve | 27 |
| Uborkasaláta sóban eltéve | 27 |
| Tök sóban eltéve | 27 |
| Gomba sóban eltéve | 28 |
| Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve | 28 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel | 29 |
| Ecetesugorka téli eltevése | 29 |
| Zöldparadicsom ecetben | 30 |
| Zöldpaprika téli eltevése ecetben | 30 |
| paprikasaláta téli eltevése ecetben | 31 |
| Káposztával töltött paprika eltevése ecetben | 31 |
| Vegyessaláta eltevése ecetben | 31 |
| Dinnye eltevése ecetben | 31 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolás) | 32 |
| Besűrített paradicsom eltevése | 33 |
| paradicsom eltevése egészben | 34 |
| Zöldbab sósvízben eltéve | 35 |
| Zöldbab ecetes sósvízben eltéve | 35 |
| Zöldbab ecetes vízben eltéve | 36 |
| Zöldborsó sóslében eltéve | 36 |
| Zöldborsó eltevése rendes palackokban | 37 |
| Spárga sósvízben eltéve | 37 |
| Karfiol eltevése sósvízben | 38 |
| Tök eltevése sósvízben | 38 |
| Tök eltevése sós, ecetesvízben | 38 |
| Tölteni való paprika sóslében | 39 |
| Tölteni való paprika paradicsomban eltéve | 39 |
| Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve | |
| Lecsó paradicsomlében eltéve | 40 |
| Lecsó saját levében eltéve | 40 |
| Paprikaíz készítése | 41 |
| Gombasaláta ecetben eltéve | 41 |
| Vegyessaláta ecetesvízben eltéve | 41 |
| Sóska saját levében eltéve | 42 |
| Paraj saját levében eltéve | 42 |
| Sóska kevés zsírral eltéve | 42 |
| Kovászosugorka készítése | 43 |
| Hasznos tudnivalók | 44 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.