1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Békesség Istennel

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Magyarországi Szabadegyházak Tanácsa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-00-0880-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Úgy tűnik, hogy a Békesség Istennel című könyv megírása óta eltelt több mint három évtized alatt a hadirendbe állított világ véglegesen elveszítette a már akkor is törékeny nyugalmát. A történelem... Tovább

Előszó

Úgy tűnik, hogy a Békesség Istennel című könyv megírása óta eltelt több mint három évtized alatt a hadirendbe állított világ véglegesen elveszítette a már akkor is törékeny nyugalmát. A történelem folyamán első ízben él a fiataloknak egy egész generációja abban a félelemben, hogy nukleáris tömegpusztulás miatt kifut az időből, mielőtt felnövekedhetne, és ez részben magyarázatot adhat ara, hogy ígéretes ifjúkoruk csúcsán miért keresik olyan tragikusan nagy számban az élettől való elmenekülés különböző útjait. A menekülés művészeinek generációjává lettünk. Amikor ezeket a szavakat írom, az egész földkerekségen sok helyen fegyveres harcok dúlnak, és több nagyváros utcáin ágyúdörgés hallatszik. E könyv megírása óta egy amerikai elnök, egy igazságügyminiszter, egy polgárjogi vezető, az előző egyiptomi elnök és egy híres rocksztár is merénylet áldozata lett, egy másik elnököt pedig megpróbáltak megölni. Sok helyen túszokat szednek, nyilvános helyeken bombákat robbantanak, és repülőgépeket térítenek el. Most is sok a háborús összeütközés. Belső békénk keresése érdekében hiába fordulunk otthonaink biztonságához, mert sok otthon egyszerűen nem létezik, hiszen az új házasságoknak csaknem a fele válással végződik. Ez a viszálykodás, ami nagy mértékben tombol e világon, csupán tükörképe az egyének szívében dúló harcnak.
Milliók olvasták már ezt a könyvet eredeti formájában. Több mint harminc nyelvre lefordították. Ezrek írták le, hogy miként alakította át és érintette saját életüket vagy valaki másnak az életét. Úgy tudjuk, hogy Kelet-Európában ez a leginkább olvasott és terjesztett vallásos könyv. Azon a területen egy vámtiszt ráakadt a Békesség Istennel című könyv egyik példányára, amint egy - az országába látogató - keresztyénnek a csomagját átvizsgálta. A turista azt mondta, hogy boldogan neki adná, de már egyik barátjának ígérte. A vámtiszt így szólt: - Akkor megvárná, míg elolvasom? Így hát ami barátunk várakozott egy fél óráig, egy óráig, két óráig. Végül visszakapta a könyvét, beletette táskájába, és továbbhaladt útján. Amikor újból átnéztem a könyvet, csodálkozva állapítottam meg, hogy mennyire helytálló az eredeti, jóllehet egyes részletei átdolgozásra szorultak.
Ez az átdolgozott kiadás az eredetihez hasonlóan az útra, az egyedüli útra mutat, amely a válságban lévő világban is elvezet az igazi egyéni békességhez. Harmincegy évvel ezelőtt történt kiadása óta az Egyesült Államokban és más országokban eddig is sok millió olvasó követte világos, egyszerű lépéseit, s fedezte föl magának azt a forradalmian új életet, amelyet a valamikor ismeretlen Galileai ajánlott. Vannak köztük olyanok, akik halálos ítéletük végrehajtására vártak, de köztük van az egyik vőm is.
Az angliai Bristolban végzett evangélizálásunk egyik riporterétől megkérdezték, hogy Bristolba menetele előtt részt vett-e már gyülekezeti munkában. Ezt felelte: - Ó, igen, keresztyén vagyok. Billy Graham által tértem meg 1954-ben. Internátusban lakó tizenéves leányként elment egy vásárra, ahol szedett-vedett árukat kínáltak. Az egyik asztalon számos könyv volt. Köztük meglátta a Békesség Istennel egy példányát, és azonnal megvásárolta. Hat pennyt fizetett érte - az összes pénzét, amije akkor volt-, és egész éjszaka fönnmaradt, hogy az iskola hátsó részében levő szobájában, zseblámpa fényénél elolvassa a könyvet. Az olvasás eredményeképpen elfogadta Krisztust. Jóllehet gyülekezetben nőtt fel, mégsem magyarázta meg neki soha senki, hogy milyen egyszerű az evangélium üzenete, és miként válaszolhatna Krisztus hívására.
Azért imádkozom, hogy ez az átdolgozott kiadás utat találjon a kezekhez és a szívekhez ebben az elveszett, zűrzavaros és útkereső világban, mert úgy érzem, hogy férfiak, nők és fiatalok mindenütt még sokkal jobban szomjaznak az Istennel való békességre, mint amikor a könyvet először megírtam.
Mélységesen hálás vagyok mindazoknak, akik ezen új kiadás előkészületei során tanácsaikkal elláttak. Különleges köszönet illeti feleségemet, Ruthot, aki sok órán át fáradt az átdolgozáson; legidősebb leányomat, GiGi Tchividjiant; valamint titkárnőmet, Stephanie Willst. Isten használja e könyvet újabb milliók életének megérintésére ebben az új nemzedékben! /Billy Graham/ Vissza

Fülszöveg

William Franklin (Billy) Graham, a XX. század legnagyobb evangélistája 1918. november 17-én született az észak-karolinai Ashville-ben, egy farmercsalád első gyermekeként. 1939-ben, amikor egy baptista lelkész evangélizációt tartott Charlotte-ban, Billy Graham átadta életét az Úrnak, és elkötelezte magát az evangélium szolgálatára.
Már diákévei alatt gyakran tartott utcai evangélizációt. Iskolái befejeztével 1941-ben egy chicagói baptista gyülekezet lelkipásztora lett, majd pedig a "Fiatalok Krisztusért" mozgalom első szervezője és evangélistája.
A háború után, 1949-ben kezdte meg evangélizációit, az elsőt Los Angelesben, majd az Egyesült Államok más városaiban. Európában az 1954-es londoni evangélizáció tette ismertté. Evangélizációs körútjai során Indiától Ausztráliáig, Új-Zélandtól Brazíliáig, Koreától Japánig eljutott sok nagy városba. 1977-ben megnyílt előtte az út Kelet-Európába is. Először Magyarországon, majd Lengyelországban, az NDK-ban, Csehszlovákiában és a... Tovább

Fülszöveg

William Franklin (Billy) Graham, a XX. század legnagyobb evangélistája 1918. november 17-én született az észak-karolinai Ashville-ben, egy farmercsalád első gyermekeként. 1939-ben, amikor egy baptista lelkész evangélizációt tartott Charlotte-ban, Billy Graham átadta életét az Úrnak, és elkötelezte magát az evangélium szolgálatára.
Már diákévei alatt gyakran tartott utcai evangélizációt. Iskolái befejeztével 1941-ben egy chicagói baptista gyülekezet lelkipásztora lett, majd pedig a "Fiatalok Krisztusért" mozgalom első szervezője és evangélistája.
A háború után, 1949-ben kezdte meg evangélizációit, az elsőt Los Angelesben, majd az Egyesült Államok más városaiban. Európában az 1954-es londoni evangélizáció tette ismertté. Evangélizációs körútjai során Indiától Ausztráliáig, Új-Zélandtól Brazíliáig, Koreától Japánig eljutott sok nagy városba. 1977-ben megnyílt előtte az út Kelet-Európába is. Először Magyarországon, majd Lengyelországban, az NDK-ban, Csehszlovákiában és a Szovjetunióban hirdette az evangéliumot. Szolgálatai nyomán megszámlálhatatlan tömegek fogadták el Jézus Krisztust megváltójuknak.
Azzal a reménységgel bocsátjuk útjára a Billy Graham által írt első könyvet, hogy ez is sokak békességét fogja megteremteni Istennel. Adja a Mennyei Atya, hogy így legyen! Vissza

Tartalom

Előszó9
Bevezetés Billy Graham, Békesség Istennel című könyvéhez13
A helyzet fölmérése
A nagy keresés21
Az elpusztíthatatlan Biblia31
Milyen az Isten?40
A bűn félelmetes ténye50
Ki az ördög?63
A magányosság réme73
Mi jön a halál után?80
A megoldás útján
Miért jött Jézus?97
Hogyan és hol kezdjük?113
Mi a bűnbánat?123
Mi a hit?130
A régi és az új141
Hogy juthatunk bizonyossághoz?149
Az orvosság alkalmazása
A kersztyén ember ellenségei159
Keresztyén életszabályok170
keresztyén emer és az egyház181
Talán őrzője vagyok az én testvéremnek?189
Reménység a jövőre nézve206
Végül is béke lesz215
Egy nappal azután222

Billy Graham

Billy Graham műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Billy Graham könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv